17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σοφία Σακοράφα: Μεθοδεύσεις γύρω από τη μεταστέγαση της ΕΡΤ Χανίων – Ερωτήματα γύρω και από την κατάργηση Ραδιοκεραίας

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Οικονόμου η βουλευτίνα του ΜέΡΑ25 κ. Σοφία Σακοράφα θέτει ερωτήματα τόσο όσον αφορά τη μεταστέγαση της ΕΡΤ Χανίων όσο και σε σχέση με την κατάργηση της ραδιοκεραίας.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι, έχει μεθοδευτεί η μεταστέγαση της ΕΡΤ Χανίων,από το ιδιόκτητο κτίριο στη Σούδα, σε κατάστημα, με εμβαδόν χώρων περίπου στο μισό της υπάρχουσας εγκατάστασης,  και με καθεστώς μίσθωσης.

Αρχικά, προβλήθηκε ως δικαιολογία η ανάγκη εργασιών συντήρησης της ιδιόκτητης εγκατάστασης, λόγω προβλημάτων υγρασίας, που εμφανίσθηκαν, όπως θα ήταν άλλωστε αναμενόμενο, με την πάροδο του χρόνου και αφού δεν υπήρξαν εν τω μεταξύ και οι ανάλογες αναγκαίες παρεμβάσεις.

Για την μεταστέγαση έχουν,όπως αναφέρεται, δαπανηθεί μέχρι σήμερα περίπου 120.000 ευρώ και απαιτούνται επιπλέον, βάσει της μοναδικής κατατεθείσας προσφοράς,περίπου 63.000 ευρώ για εργασίες “Βελτίωσης Ηχομόνωσης”,καθώςκαι πρόσθετα σημαντικά πάσης φύσεως έξοδα μέχρι την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης.

Επειδή η επιλογή της μεταστέγασης της ΕΡΤ Χανίων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, ιδίως αφού το κόστος πλήρους αποκατάστασης του υπάρχοντος κτιρίου, όπου στεγάζονταν, δεν θα υπερέβαινε, βάσει προσφοράς, το ποσό των 88.000 ευρώ περίπου. Επιπρόσθετα, η ΕΡΤ θα επιβαρύνεται με το μίσθωμα της νέας εγκατάστασης, το οποίο, μάλιστα, αναφέρεται ότι είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η εύλογη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας επιτείνεται από το γεγονός ότι φημολογείται σχέδιο εκποίησης του – σημαντικής αξίας – ιδιόκτητου ακινήτου της ΕΡΤ στη Σούδα, ενώ πολλοί μιλούν και για σκόπιμη μεθόδευση προς εξυπηρέτηση αλλοτρίων συμφερόντων.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο εξυπηρέτησης αλλοτρίων συμφερόντων καταγγέλλεται ότι εντάσσεται και η αδικαιολόγητη κατά τα λοιπά,αλλά και επιβλαβής για τη ραδιοφωνία, κατάργηση της ραδιοκεραίας μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ  στα Χανιά, προκειμένου και μόνο για την άρση των πολεοδομικών περιορισμών στην  περιοχή εγκατάστασής της.

Επειδή τα εύλογα και προφανή ερωτήματα απαιτούν υπεύθυνη κυβερνητική απάντηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Ποιος είναι, επιτέλους, ο λόγος που μεθοδεύτηκε η μεταστέγαση της ΕΡΤ Χανίων σε ενοικιαζόμενο κατάστημα, με κόστος μετεγκατάστασης πολλαπλάσιο από το απαιτούμενο για την πλήρη αποκατάσταση του ιδιόκτητου κτιρίου της ;
  • Μπορείτε να βεβαιώσετε ότι η μεταστέγαση της ΕΡΤ στο μισθωμένο κατάστημα είναι προσωρινή και μόνο για τις ανάγκες των εργασιών συντήρησης/αποκατάστασης του ιδιόκτητου κτιρίου, όπου και σχεδιάζεται να επανέλθει ;
  • Μπορείτε να βεβαιώσετε ότι η επιλογή μεταστέγασης δεν συνδυάζεται με σχέδιο εκποίησης του σημαντικής αξίας ιδιόκτητου ακινήτου της ΕΡΤ στη Σούδα ;
  • Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος κατάργησης της ραδιοκεραίας μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ στα Χανιά ;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...