Τούρτα καραμελέ
Μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε ελαφρά στο γάλα με δύο κουταλιές κονιάκ. Βάζομε μια στρώση. Φτιάχνομε κρέμα με τρία ποτήρια γάλα ένα ποτήρι ζάχαρη δύο κουβερτούρες και τέσσερεις κουταλιές κορν-φλάο. Τη ρίχνομε αμέσως στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η κρέμα βάζομε τη σαντιγύ. Η σαντιγύ γίνεται: Μια μόρφατ που την χτυπάμε με μια φλυτζάνα όχι καλά γεμάτη άχνη ζάχαρη. Την βάζομε στο ψυγείο και όταν την σερβίρομε πασπαλίζομε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Αμύγδαλα καραμελωμένα φτιάχνομε ως εξής: Ζάχαρη σε τεφάλ και λίγες σταγόνες νερό και τα αμύγδαλα ασπρισμένα αμέσως. Μόλις «καραμελώσουν» αποσύρομε από τη φωτιά
Κορμός
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα (450) γρ φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά δύο φλυτζάνια γάλα, δύο φλυτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερεις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γρ άχνη, δύο ποτηράκια του καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα και την βάζω στο ψυγείο για να διακοσμήσω το γλυκό. Μετά ρίχνω τα μισά καρύδια, τα μισά αμύγδαλα. Έχω ήδη ετοιμάσει τα μπισκότα, μικρά τετράγωνα και ρίχνω το μίγμα μέσα στα μπισκότα και μετά ρίχνω το γάλα και ανακατεύώ καλά. Τα τυλίγω σε δύο λαδόχαρτα και τα βάζω δύο ώρες στην κατάψυξη. Μετά τα αλείφω με την κρέμα και τα τυλίγω με τα καρύδια και αμύγδαλα
Μπαβαρουάζ ανανά
Ένα πακέτο πτι-μπερ ένα κουτί κομπόστα ανανά 800 γρ δύο πακέτα ζελέ ανανά, διακόσια πενήντα γρ γιαούρτι, σαντιγύ. Σπάστε τα πτι-μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτύη φόρμα. Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόφτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρήστε το σιρόπι, συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν τέσσερεις (4) κούπες. Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το υπόλοιπο μισό και βάλτε στο ψυγείο. Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό. Αδειάστε στα στρωμμένα μπισκότα το μισό μίγμα. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Βάζετε από πάνω τα κομμάτια του ανανά και κουταλιά – κουταλιά το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και στόλισμα με σαντιγύ και ανανά.
Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, οι Κρητικοί ξύπνησαν με το θέαμα των πρώτων χιονιών στην…
Η ομάδα Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα Α.ΞΕ.Π.Τ., μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σεξουαλικής Υγείας (WAS), σε συνεργασία…
«Για την Κρήτη και την Ελευθερία: Πορεία προς την Ένωση» είναι ο τίτλος της νέας…
Αλλαγές και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος προανήγγειλε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος…
Στις 20 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης, οδηγώντας στη συγκρότηση του…
Από την έναρξη της λειτουργίας της το 1984, έχει επιδείξει πλούσιο έργο στην εκπαίδευση νέων…
This website uses cookies.