19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές προτάσεις: Γλυκά ψυγείου

Ημερομηνία:

Τούρτα καραμελέ

Μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε ελαφρά στο γάλα με δύο κουταλιές κονιάκ. Βάζομε μια στρώση. Φτιάχνομε κρέμα με τρία ποτήρια γάλα ένα ποτήρι ζάχαρη δύο κουβερτούρες και τέσσερεις κουταλιές κορν-φλάο. Τη ρίχνομε αμέσως στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η κρέμα βάζομε τη σαντιγύ. Η σαντιγύ γίνεται: Μια μόρφατ που την χτυπάμε με μια φλυτζάνα όχι καλά γεμάτη άχνη ζάχαρη. Την βάζομε στο ψυγείο και όταν την σερβίρομε πασπαλίζομε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Αμύγδαλα καραμελωμένα φτιάχνομε ως εξής: Ζάχαρη σε τεφάλ και λίγες σταγόνες νερό και τα αμύγδαλα ασπρισμένα αμέσως. Μόλις «καραμελώσουν» αποσύρομε από τη φωτιά

Κορμός

Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα (450) γρ φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά δύο φλυτζάνια γάλα, δύο φλυτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα. Τέσσερεις κουταλιές γεμάτες κακάο, πεντακόσια γρ άχνη, δύο ποτηράκια του καφέ κονιάκ. Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα και την βάζω στο ψυγείο για να διακοσμήσω το γλυκό. Μετά ρίχνω τα μισά καρύδια, τα μισά αμύγδαλα. Έχω ήδη ετοιμάσει τα μπισκότα, μικρά τετράγωνα και ρίχνω το μίγμα μέσα στα μπισκότα και μετά ρίχνω το γάλα και ανακατεύώ καλά. Τα τυλίγω σε δύο λαδόχαρτα και τα βάζω δύο ώρες στην κατάψυξη. Μετά τα αλείφω με την κρέμα και τα τυλίγω με τα καρύδια και αμύγδαλα

Μπαβαρουάζ ανανά

Ένα πακέτο πτι-μπερ ένα κουτί κομπόστα ανανά 800 γρ δύο πακέτα ζελέ ανανά, διακόσια πενήντα γρ γιαούρτι, σαντιγύ. Σπάστε τα πτι-μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτύη φόρμα. Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόφτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρήστε το σιρόπι, συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν τέσσερεις (4) κούπες. Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το υπόλοιπο μισό και βάλτε στο ψυγείο. Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό. Αδειάστε στα στρωμμένα μπισκότα το μισό μίγμα. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Βάζετε από πάνω τα κομμάτια του ανανά και κουταλιά – κουταλιά το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και στόλισμα με σαντιγύ και ανανά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...