15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Διαμαρτυρία των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Χανίων για τη χρήση των δρόμων του σχολείου

Ημερομηνία:

Η δημιουργία πάρκινγκ και ξενοδοχείου στο χώρο κοντά στο 5ο Γυμνάσιο Χανιων φέρνει σημαντικές αλλαγές και στη χρήση των δρομων που χρησιμοποιουνται από μαθητές. Με αφορμή αυτές τις αλλαγές οι μαθητές θα προχωρησουν σε διαμαρτυρια την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Σε σχετικη ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων αναφέρει τα παρακάτω:

«Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 1-6-2021 στις 12.00-14.00μμ  θα διεξαχθεί εκδήλωση- δράση διαμαρτυρίας των μαθητών του σχολείου μας, στους δρόμους πέριξ του σχολικού συγκροτήματος 5ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χανίων με ποδήλατα και πεζή, μετά από απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών, όπως  ενημερωθήκαμε. Συγκεκριμένα τα παιδιά μας ενημέρωσαν για τα παρακάτω:

«Δράση διαμαρτυρίας για την κυκλοφοριακή ρύθμιση των δρόμων έξω από το σχολείο μας». Τα αιτήματα  των παιδιών είναι:

  1. Όχι είσοδοι-έξοδοι ξενοδοχείων και κατοικιών στο δρόμο του σχολείου μας (Καψωμένου, Τζιγκουνάκη)
  2. Ορισμός του δρόμου σαν πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος
  3. Πραγματοποίηση δράσης διαμαρτυρίας την Τρίτη 01.06.2021, τις ώρες 12.00 με 14.00, με ποδηλατοπορεία, ορισμένης διαδρομής, γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χανίων.
  4. Δημιουργία ανθρώπινης ‘αλυσίδας’ από μαθητές του σχολείου σε συγκεκριμένη παράταξη, γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων την Τρίτη 01.06.2021 τις ώρες 12.00 με 14.00.
  5. Αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη 01.06.2021 τις ώρες 12.00 με 14.00.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των παιδιών μας και  στηρίζουμε τη δράση διαμαρτυρίας τους. Θα είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικοί και ασφάλειας, ενημερώνοντας παράλληλα το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Χανίων για την συνδρομή τους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...