Μύδια πικάντικα
1500 γραμμ. μύδια μεγάλα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, 5 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι.
Βάζετε τα μύδια σε τσικάλι με το κρασί και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά έως ν’ ανοίξει το κέλυφος. Κρατάτε το ζωμό και πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Τσιγαρίζετε στο λάδι τις πιπεριές , σβήνετε με το χυμό λεμονιού προσθέτετε τον μαϊντανό το ζωμό από τα μύδια σουρωμένο και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά. Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και βράζετε άλλα πέντε λεπτά.
Ξιφίας με πιπεριές
Πλένομε το ψάρι , το σουρώνομε αλατοπιπερώνουμε και αλείφομε με λάδι. Το τοποθετούμε στο ταψί που έχομε αλείψει με λάδι και φέτες ντομάτας. Τοποθετούμε το ψάρι και από πάνω μια ροδέλα ντομάτα και μετά εναλλάξ ροδέλες από πράσινη, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά. Ψήνομε και περιχύνομε την ώρα του σερβιρίσματος με ένα μείγμα από λεμόνι λάδι ρίγανη χτυπημένα πολύ σε βάζο.
Μαγιονέζα για μύδια και γαριδοσαλάτα
Γίνεται ως συνήθως ή την αγοράζομε βάζο και προσθέτομε κέτσαπ μουστάρδα τεκίλα και κονιάκ Μεταξά ένα ποτηράκι του λικέρ.
Στα είκοσι μεγάλα μύδια μαζί με το νερό βράζομε και τρία τέταρτα του κρασοπότηρου κρασί, αλάτι, λεμόνι και ξύδι.
Γαρίδες με κρέμα
Ένα κιλό γαρίδες πεντακόσια γραμμ. γραβιέρα , τέσσερα αυγά, 250 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη, 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 250 γραμμ. φυτίνη. Καθαρίζομε ωμές τις γαρίδες κόβομε τη γραβιέρα λεπτές φέτες απλώνομε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ζεσταίνομε για 5 λεπτά στους πενήντα βαθμούς να μαλακώσουν. Τυλίγομε τις γαρίδες μια μια με κάθε φέτα γραβιέρα, τις τυλίγομε πρώτα σε αλεύρι μετά στα αυγά και τέλος σε τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζομε σε φυτίνη. Τις συνοδεύουμε με σάλτσα: Βράζομε τα κεφάλια των γαρίδων με ένα κουταλάκι ξύδι , αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Τις αφήνομε 10 λεπτά. Κρατάμε το ζωμό ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά σιγά δύο κουταλιές σούπας κέτσαπ το ζωμό δύο κουταλιές σούπας κονιάκ , μισό κουταλάκι ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια. Διατηρείται στο ψυγείο.
Mousse Τόνου (πολύ ωραίο)
Νόστιμο και ωραία εμφάνιση
Διακόσια γραμμ. τόνος σε λάδι, μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό. Ένα μικρό βάζο μαγιονέζα. Δύο καρότα τριμμένα στη ψιλή μεριά του τρίφτη μια πιπεριά καυτερή κομμένη πολύ λεπτές ροδέλες. Δύο κοκάρια τριμμένα ένα ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος , τέσσερα αγγουράκια τουρσί τριμμένα στο ψιλό. Τρεις σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικό) , λίγο αλάτι, πιπέρι. Ενάμιση φακελάκι ζελατίνη. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε στραγγισμένο τον τόνο το γιαούρτι τη μαγιονέζα και όλα τα υλικά. Διαλύομε τη ζελατίνη σε 4 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό και την προσθέτομε στο μείγμα. Ανακατεύομε καλά με πιρούνι. Αλείφουμε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού με λάδι αδειάζομε το μείγμα και αφήνομε στο ψυγείο. Όταν παγώσει αναποδογυρίζομε σε πιατέλα.
Μαρτυρικές ώρες ζει η Μεσαρά λόγω της δραματικής έλλειψης νερού, που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και πλέον είναι διάχυτη…
"Είμαι αδικημένος, είμαι αθώος" επανέλαβε ο 73χρονος ιερέας στην υπόθεση - θρίλερ με την εξαφάνιση της ηλικιωμένης γυναίκας στον Αλικιανό Χανίων…
«Όταν υπάρχει θέληση για ζωή, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή!» Αυτό το μήνυμα έστειλαν κρατούμενοι…
Σε πεντάστερη μονάδα μετατρέπεται το "Atlantica Ocean Beach Resort", πρώην "Louis Creta Princess", στο Μάλεμε…
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε στο συνέδριο του ΟΟΣΑ για το…
Σε έντονο ύφος καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για τις πολιτικές που ακολουθούνται…
This website uses cookies.