15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Θαλασσινά

Ημερομηνία:

Μύδια πικάντικα
1500 γραμμ. μύδια μεγάλα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, 5 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι.
Βάζετε τα μύδια σε τσικάλι με το κρασί και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά έως ν’ ανοίξει το κέλυφος. Κρατάτε το ζωμό και πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Τσιγαρίζετε στο λάδι τις πιπεριές , σβήνετε με το χυμό λεμονιού προσθέτετε τον μαϊντανό το ζωμό από τα μύδια σουρωμένο και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά. Ρίχνετε τα  μύδια, αλάτι, πιπέρι και βράζετε άλλα πέντε λεπτά.

Ξιφίας με πιπεριές
Πλένομε το ψάρι , το σουρώνομε αλατοπιπερώνουμε και αλείφομε με λάδι. Το τοποθετούμε στο ταψί που έχομε αλείψει με λάδι και φέτες ντομάτας. Τοποθετούμε το ψάρι και από πάνω μια ροδέλα ντομάτα και μετά εναλλάξ ροδέλες από πράσινη, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά. Ψήνομε και περιχύνομε την ώρα του σερβιρίσματος με ένα μείγμα  από λεμόνι λάδι ρίγανη χτυπημένα πολύ σε βάζο.

Μαγιονέζα για μύδια και γαριδοσαλάτα
Γίνεται ως συνήθως ή την αγοράζομε βάζο και προσθέτομε κέτσαπ μουστάρδα τεκίλα και κονιάκ Μεταξά ένα ποτηράκι του λικέρ.
Στα είκοσι μεγάλα μύδια μαζί με το νερό βράζομε και τρία τέταρτα του κρασοπότηρου κρασί, αλάτι, λεμόνι και ξύδι.

Γαρίδες με κρέμα
Ένα κιλό γαρίδες πεντακόσια γραμμ. γραβιέρα , τέσσερα αυγά, 250 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη, 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 250 γραμμ. φυτίνη. Καθαρίζομε ωμές τις γαρίδες κόβομε τη γραβιέρα λεπτές φέτες απλώνομε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ζεσταίνομε για 5 λεπτά στους  πενήντα βαθμούς να μαλακώσουν. Τυλίγομε τις γαρίδες μια μια με κάθε φέτα γραβιέρα, τις τυλίγομε πρώτα σε αλεύρι μετά στα αυγά και τέλος σε τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζομε σε φυτίνη. Τις συνοδεύουμε με σάλτσα: Βράζομε τα κεφάλια των γαρίδων με ένα κουταλάκι ξύδι , αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι  τσαγιού νερό. Τις αφήνομε 10 λεπτά. Κρατάμε το ζωμό ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά σιγά δύο κουταλιές σούπας κέτσαπ το ζωμό δύο κουταλιές σούπας κονιάκ , μισό κουταλάκι ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια. Διατηρείται στο ψυγείο.

Mousse Τόνου (πολύ ωραίο)
Νόστιμο και ωραία εμφάνιση
Διακόσια γραμμ. τόνος σε λάδι, μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό. Ένα μικρό βάζο μαγιονέζα. Δύο καρότα τριμμένα στη ψιλή μεριά του τρίφτη μια πιπεριά καυτερή κομμένη πολύ λεπτές ροδέλες. Δύο κοκάρια τριμμένα ένα ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος , τέσσερα αγγουράκια τουρσί τριμμένα στο ψιλό. Τρεις σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικό) , λίγο αλάτι, πιπέρι. Ενάμιση φακελάκι ζελατίνη. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε στραγγισμένο τον τόνο το γιαούρτι τη μαγιονέζα και όλα τα υλικά. Διαλύομε τη ζελατίνη σε 4 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό και την προσθέτομε στο μείγμα. Ανακατεύομε καλά με πιρούνι. Αλείφουμε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού με λάδι αδειάζομε το μείγμα και αφήνομε στο ψυγείο. Όταν παγώσει αναποδογυρίζομε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...