22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Πουλερικά, Κυνήγια, Κουνέλια, Κιμάδες, Εντόσθια.

Ημερομηνία:

Μαγειρίτσα:

Μια συκωταριά αρνιού, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ένα τέταρτο φλιτζανιού ρύζι γλασέ, δύο αυγά, 1 μαρούλι ψιλοκομμένο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Κόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκι. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, τ’ αφήνουμε να ζεματιστούν λίγο και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το μαρούλι. Συμπληρώνουμε νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε ρύζι , αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι αυγολέμονο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά ενώ προηγουμένως έχομε ρίξει από λίγο – λίγο το ζουμί στο αυγολέμονο χτυπώντας.

Μαγειρίτσα (2):

Τέσσερα (4) ποδαράκια αρνιού, 1 κοιλιά, έντερα, ένα κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι λάδι, δύο αυγά χτυπημένα, 2 λεμόνια.

Τρίβουμε καλά με αλάτι και λεμόνι τα ποδαράκια, την κοιλιά και τα έντερα, για να ασπρίσουν. Γυρίζομε και πλένομε πολλές φορές τα έντερα, τα τυλίγουμε στα ποδαράκια και στην κοιλιά που την έχομε κόψει κομματάκια στο μήκος του δάκτυλο.

Τα σοτάρομε με το λάδι το κρεμμύδι προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι ρύζι. Όταν είναι έτοιμο τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αυγοκόβουμε.

Παέγια με κοτόπουλο:

600 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 100 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 φύλλο δάφνης, 100 γραμμ. λευκό κρασί χυμός από ένα λεμόνι, 1 γραμμ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), 800 γραμμ. ζωμό κοτόπουλο, 12 μύδια ολόκληρα, 350 γραμμ. ρύζι μπασμάτι, 12 γαρίδες, 2 λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια, 100 γραμμ. μπιζέλια ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το χοιρινό μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο , τη δάφνη, το κρασί , τον χυμό λεμονιού, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό κοτόπουλου κι ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τα μύδια και τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο χλιαρό νερό για να μη στεγνώσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...