18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Σαλάτες

Ημερομηνία:

Κοτόπουλο σαλάτα

Δύο φλιτζάνια τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 φλιτζάνια τσαγιού κουνουπίδι βρασμένο και ψιλοκομμένο, 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτά φετάκια, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σέλινο, μαγιονέζα και κέτσαπ να γίνει ροζ η μαγιονέζα.Βάζετε σε σαλατιέρα το κουνουπίδι, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, και το σέλινο. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε την μαγιονέζα με την κέτσαπ και ανακατεύετε. Καλύπτετε με στρώση μαγιονέζας γαρνίρετε πιπεριές και καρδιές μαρούλι.

Κρεατοσαλάτα (1)

1 φλιτζάνι τσαγιού κρέας βρασμένο και ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνα τσαγιού πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες, μισή φλιτζάνα τσαγιού αγγούρι ψιλοκομμένο , μισό φλιτζάνι τσαγιού παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα μερικές ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 2 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα , αλάτι, πιπέρι, λίγος μαϊντανός.

Χρησιμοποιούμε κρέας που μας έχει περισσέψει. Το ψιλοκόβομε καθώς και όλα τα υλικά. Ανακατεύομε όλα τα υλικά και τα αλατοπιπερώνομε. Προσθέτομε την μισή μαγιονέζα και ανακατεύομε. Την υπόλοιπη από πάνω και γαρνίρομε με μαϊντανό ελίτσες χωρίς το κουκούτσι τους κ.λ.π.

Κρεατοσαλάτα (2)

1 φλιτζάνι τσαγιού κρέας βρασμένο και ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι τσαγιού πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι τσαγιού φασολάκια βρασμένα και ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 φλιτζάνια μαγιονέζα , αλάτι, πιπέρι, 2 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα.

Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε πιατάκι με νερό επί 10 λεπτά. Το σουρώνετε ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπώλ με τη μισή μαγιονέζα. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Σαλάτα Ρώσικη

Ενάμιση φλιτζάνι πατάτες βρασμένες ψιλοκομμένες, αυγά βρασμένα και κομμένα , κάππαρη, αγγουράκια τουρσί, τουρλού κατεψυγμένα που τα βράζουμε τα αλατοπιπερώνουμε και βάζομε ξυδάκι , αρακάς βρασμένος, μαγιονέζα, αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω. Καλύπτομε με στρώση μαγιονέζα και πασπαλίζομε μια χούφτα τουρλού που έχομε κρατήσει.

Σαλάτα σπαράγγια

Καθαρίζομε τα σπαράγγια απ’ την λεπτή φλούδα τους τα κόβομε στο μέρος του κοτσανιού και τα ρίχνομε σε λεκάνη με νερό. Τα πλένομε και σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι και αφού πάρουν βράση τα ρίχνομε μέσα να βράσουν. Τα σουρώνομε τ’ αφήνομε να στραγγίξουν και τα σερβίρομε ζεστά με μια αραιή μπεσαμέλ που έχομε προσθέσει κάππαρη τουρσί ή κρίταμο τουρσί.

Σαλάτα με καλαμπόκι

Παίρνομε μανιτάρια τα σοτάρομε. Βράζομε ρύζι Γιασμίν με κρεατόζουμο ή Κνόρ το ρίχνομε μέσα στα μανιτάρια και ρίχνομε και ένα κουτί καλαμπόκι αλατοπιπερώνομε ψήνομε λίγο και είναι έτοιμο.

"google ad"

Τονοσαλάτα

Δύο κουτιά τόνο, μια φλιτζάνα βραστή πατάτα κομμένη κύβους, μια φλιτζάνα καρότα βρασμένα κομμένα κύβους μια πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη, δύο αγγουράκια τουρσί , μια φλιτζάνα μαγιονέζα μια φλιτζάνα σουρωτό γιαούρτι.

Παντζαροσαλάτα

Ένα κιλό παντζάρια , 6 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο, 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό περίπου μια φλιτζάνα λάδι , ξύδι, αλάτι.

Βράζομε τα παζάρια αποβραδίς τ’ αλατίζομε και τ’ αφήνομε να σουρώσουν. Το πρωί τους βάζομε ελάχιστο λαδάκι πιπέρι ξύδι να γίνουν νόστιμα και τ’ αφήνομε. Αργότερα τ’ ανακατεύομε με το γιαούρτι και το σκόρδο, λάδι και ξύδι όσο σηκώσουν (περίπου 1 φλιτζάνα) γαρνίρομε από πάνω με κυβάκια ή ροδέλες παντζάρι και βάζομε στο ψυγείο έως να σερβίρομε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...