20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Χίος

Ημερομηνία:

Αγγουράκια της κάπαρης γεμιστά τουρσί
Μαζεύομε τα αγγουράκια της κάπαρης να έχουν μεγαλώσει αρκετά. Τ’ αφήνομε μία – δύο μέρες να μαραθούν για να μπορέσομε να τ’ ανοίξομε και να τ’ αδειάσομε εύκολα. Τους ανοίγομε μια μικρή τρύπα από την αντίθετη πλευρά που είναι το κοτσάνι. Αδειάζουμε με προσοχή τους σπόρους με λεπτό αιχμηρό αντικείμενο. Τα πλένομε καλά και τα βάζομε για δύο μέρες στο νερό. Αλλάζομε συχνά το νερό να ξεπικρίσουν. Γεμίζομε τα αγγουράκια με πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, καρότο και κοτσανάκια από σέλινο. Τα φύλλα από το σέλινο τα κρατάμε χωριστά Θα τα χρησιμοποιήσομε στο τέλος για να καλύψομε το άνοιγμα. Τα βάζομε σε γυάλινο βάζο και σκεπάζομε με ξύδι.

Κατσικάκι γεμιστό
Μια πλάτη ολόκληρη από κατσικάκι την οποία ανοίγομε ανάμεσα στα παΐδια και τη σπάλα για να γίνει το κενό. Το συκώτι και το πνεύμονα από το κατσικάκι μισό κιλό κιμάς 1 κρεμμύδι ξερό 1 κούπα ρύζι 1 κούπα νερό 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη μαϊντανός και άνιθος ψιλοκομμένος αλάτι πιπέρη λίγη κανέλλα. Βράζουμε τα εντόσθια τα ψιλοκόβουμε και τα σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια (που τα έχομε σωτάρει από πριν με λίγο λάδι). Κατόπιν ρίχνομε το ρύζι, το νερό, την ντομάτα. Ανακατεύομαε για λίγο πάνω από τη φωτιά να τραβήξει το υγρό και προσθέτομε τον άνιθο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, κανέλα. Γεμίζομε την πλάτη με το μείγμα και την ράβουμε. Στο ταψί μας βάζουμε επιπλέον πατάτες. Τις ραντίζομε με μια μεγάλη κουταλιά τοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό και λίγο λάδι και αλατοπιπερώνομε. Σκεπάζομε με λαδόκολλα και ψήνομε επί 2-3 ώρες σε μέτριο φούρνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ