Πατατάκια στρογγυλά κατεψυγμένα
Βάζω τα πατατάκια όπως είναι από κατάψυξη σ’ ένα ταψάκι, λάδι, λίγη φυτίνη, ρίγανη, στο φούρνο και τα ανακατεύω συχνά και δέκα λεπτά πριν το ψήσιμο τα περιχύνω με μια κρέμα γάλακτος.
Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι
Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλιτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μια με δύο φλούδες πορτοκάλι, δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι.
Βάζω το κρέας σε κατσαρόλα με την φυτίνη και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, σβήνω με την μπύρα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτω φλούδα, κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω μια ώρα.
Χτυπητή με καρότο
Μισό κιλό μυζήθρα, δύο καρότα μεγάλα τριμμένα στο ρεντέ, μια καυτερή κίτρινη πιπεριά, αλάτι, λάδι, δύο φλιτζάνια. Τα δουλεύω όλα μαζί.