21.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πεϊνιρλί:

Μισό κιλό αλεύρι, 30 γραμμ. μαγιά φρέσκια ή ξερή, λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι λάδι, νερό.

Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη, φρέσκο βούτυρο, ζαμπόν, μπέικον ή τσιγαρισμένο κιμά.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε με δύναμη. Προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό  προσέχοντας μη λασπώσει η ζύμη.  Την χωρίζομε σε μπάλες και τις αφήνομε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας τις βάζομε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Βγάζομε το ταψί από το φούρνο και γεμίζουμε μία μία, τις βαρκούλες με το ζαμπόν ή ότι άλλο επιλέξουμε ή κιμά και το τυρί και ψήνομε άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο βάζομε στο καθένα από ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Σπανακόπιτα:

1 κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο μάτσο κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 500 γραμμ. τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι.

Για το φύλλο:  900 γραμμ. αλεύρι, ενάμιση ποτήρι νερό, μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια μαζί με τον  άνηθο, τον μαϊντανό και το σπανάκι. Προσθέτομε αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαραθούν τα κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τη φέτα τριμμένη. Ζυμώνομε τη ζύμη και τη χωρίζομε σε 7 ίσες μπάλες. Με το πινέλο λαδώνομε τον πάτο του ταψιού ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνομε αλείφοντάς το με λάδι. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο και ύστερα με το τρίτο, χωρίς όμως να το αλείψουμε με λάδι. Απλώνομε τη μισή γέμιση σπανάκι, σκεπάζομε με το τέταρτο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζομε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα – ένα. Χαράζομε έως κάτω. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο το 16ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακείο: Βασικός πυλώνας της...

Δύο στους τρεις συμφωνούν σε μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής αλλά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ λέει πως νίκησε

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας, ωστόσο για ακόμα...

H Κνωσός όπως ήταν το 1962 | Βίντεο

Ένα βουβό έγχρωμο φιλμ από το αρχείο του Γ. Χατζηδάκη ανέβηκε...