Πεϊνιρλί:

Μισό κιλό αλεύρι, 30 γραμμ. μαγιά φρέσκια ή ξερή, λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι λάδι, νερό.

Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη, φρέσκο βούτυρο, ζαμπόν, μπέικον ή τσιγαρισμένο κιμά.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε με δύναμη. Προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό  προσέχοντας μη λασπώσει η ζύμη.  Την χωρίζομε σε μπάλες και τις αφήνομε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας τις βάζομε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Βγάζομε το ταψί από το φούρνο και γεμίζουμε μία μία, τις βαρκούλες με το ζαμπόν ή ότι άλλο επιλέξουμε ή κιμά και το τυρί και ψήνομε άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο βάζομε στο καθένα από ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Σπανακόπιτα:

1 κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο μάτσο κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 500 γραμμ. τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι.

Για το φύλλο:  900 γραμμ. αλεύρι, ενάμιση ποτήρι νερό, μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια μαζί με τον  άνηθο, τον μαϊντανό και το σπανάκι. Προσθέτομε αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαραθούν τα κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τη φέτα τριμμένη. Ζυμώνομε τη ζύμη και τη χωρίζομε σε 7 ίσες μπάλες. Με το πινέλο λαδώνομε τον πάτο του ταψιού ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το στρώνομε αλείφοντάς το με λάδι. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο και ύστερα με το τρίτο, χωρίς όμως να το αλείψουμε με λάδι. Απλώνομε τη μισή γέμιση σπανάκι, σκεπάζομε με το τέταρτο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζομε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα – ένα. Χαράζομε έως κάτω. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Από τι κινδυνεύεις, αν δεν έχεις πολλούς φίλους

Η έλλειψη φίλων αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι…

5 mins ago

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 2024: Γιατί Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων;

Του Νίκου Βουρλάκη * Στις 26 και 27 Ιουνίου τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Χανίων…

8 mins ago

Σούβλισαν τον ταύρο στα Καλουδιανά | Βίντεο

Εντύπωση είχε προκαλέσει η επιλογή των διοργανωτών του πανηγυριού των Καλουδιανών να σουβλίσουν ταύρο στο…

14 mins ago

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα Γη" στην Κάινα Αποκορώνου. Σύμφωνα με…

1 day ago

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ., Θλίψη στον…

1 day ago

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νίκο Καρακίτσο…

1 day ago

This website uses cookies.