16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Πατατούλες γιορτινές
Υλικά για 4 άτομα
20-24 μικρές πατατούλες, ελαιόλαδο, 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 4-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο, χοντρό αλάτι.
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατατούλες. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει και τις αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και, αν χρειαστεί, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο στη φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε τις μισοβρασμένες πατατούλες σας. Τις τηγανίζετε ώσπου να χρυσίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Εν τω μεταξύ έχετε απλώσει σε λαμαρίνα ή ρηχό ταψί το χοντρό αλάτι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Μόλις βγάλετε τις πατατούλες από το λάδι τις ρίχνετε αμέσως στο ταψί και τις ανακατεύετε καλά. Τις σερβίρετε ως γαρνιτούρα με ψητά κρέατα.

Τάρτα με χοιρινό
Υλικά για 6-8 κομμάτια
1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή σφολιάτα, 250 γραμμ. καπνιστό χοιρινό (σε κύβους), 400 γραμμ. κρεμμύδια (κομμένα), 1 πράσο σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος), 80 γραμμ. βούτυρο, 4 αυγά, 250 ml κρέμα γάλακτος, 200 ml φρέσκο γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για τάρτα. Απλώνετε το έτοιμο φύλλο σας φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια για να μη σας φουσκώσει κατά το ψήσιμο και χάσει τη φόρμα του. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε  ελαφρά το χοιρινό. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με 50 γραμμ. από το βούτυρο σε άλλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο ώσπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σε βαθύ γυάλινο μπολ χτυπάτε τα αυγά και τα αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μείγμα στα σοταρισμένα κρεμμύδια με το πράσο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το χοιρινό στο ταψάκι και από πάνω ρίχνετε το μείγμα των αυγών με τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε την τάρτα στους 180ο C  για περίπου 35 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ