22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Τοματοκεφτέδες:

 3 ντοματούλες ξυσμένες, 1 κολοκύθι, 1 πατάτα, 1 κρεμμύδι μεγάλο, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, αλεύρι περίπου μισή φλιτζάνα, ένα κουταλάκι μπέικη. Το κολοκύθι ξυσμένο και στυμμένο, πατάτα βρασμένη, κρεμμύδι τριμμένο. Τ’ αναμιγνύομε όλα προσθέτομε το αλεύρι με το μπέικη να πλάθεται το μείγμα ή φρυγανιά.

Ζεσταίνομε άφθονο ελαιόλαδο , πλάθομε, κυλάμε στο αλεύρι, τηγανίζομε.

Μπακαλιάρος τηγανητός:

2 φύλλα παστού μπακαλιάρου. Τον κόβουμε, τον ξαρμυρίζομε αλλάζοντας συχνά το νερό επί ένα εικοσιτετράωρο ή περισσότερο ανάλογα που τον θέλομε αλμυρό.

Για τον χυλό: Ένα μπουκάλι μπύρα , 2 αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι αραιό. Ελαιόλαδο για τηγάνισμα.

Κολοκυθόπιτες με γλυκοκολοκύθα:

Θα κόψω την κολοκύθα. Θα την βράσω να είναι λίγο στητή, θα την καθαρίσω  από τον εξωτερικό φλοιό. Θα την λιώσω με πιρούνι σε σουρωτό. Θα προσθέσω μισό κιλό μυζήθρα μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα , μια με δύο κουταλιές σούπας βούτυρο , 4 αυγά, δυόσμο και μια κουταλιά κορν – φλάου. Τ’ αυγά θα χτυπηθούν με κορν φλάου. Τ’ ανακατεύομε με την κολοκύθα και φύλλο σφολιάτα κάτω, το μείγμα φύλλο σφολιάτα πάνω. Λαδώνομε, σισαμώνομε και φούρνο.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα (2):

Δύο νεροπότηρα ξυσμένη και στυμμένη καλά κολοκύθα , ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο ένα νεροπότηρο φέτα τυρί ή μυζήθρα , ένα νεροπότηρο διάφορα κίτρινα τυριά, δυόσμο, 4 αυγά , ένα πακέτο φαρίν απ ή ένα νεροπότηρο.

Τ’ ανακατεύομε καλά , τ’ απλώνομε όπως είναι σε τάψι βάζομε μπόλικο σισάμι και φουρνίζομε ( είναι πολύ ωραία).

Τυροπιτάκια εύκολα:

Ένα βιτάμ, μια φαρίνα, ένα γιαούρτι λίγο αλάτι για την ζύμη, τυρί και αυγά για την γέμιση.

Ζύμη για τυροπιτάκια – μπουρέκια – πίτες:

"google ad"

Ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι φυτίνη, ένα ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή γιαούρτι , λίγο αλάτι , δύο μπέικη, ένα κιλό αλεύρι. Ανακατεύομε τα υγρά που πρέπει να είναι ζεστά , προσθέτω το μπέικη  και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνω πολύ καλά. Σκεπάζω τη ζύμη  με μια νωπή πετσέτα. Χρησιμοποιώ αμέσως.

Σάλτσα πέστο:

Μισή φλιτζάνα φρέσκο βασιλικό, μισή φλιτζάνα ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο, ένα τέταρτο φλιτζάνι κουκουνάρι μι α πρέζα αλάτι. Κόβομε και πλένομε τα φύλλα του βασιλικού. Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το κουκουνάρι και ανακατεύομε. Την αποθηκεύομαι σε αποστειρωμένα βάζα (διπλή τριπλή δόση κα κάνομε) καλύπτοντας την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...