Σαλάτα μελιτζάνα:
Μελιτζάνες φλάσκες, σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό.
Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε. Στρώνουμε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε σκόρδο. Ξανά ροδέλες, σκόρδο, μαϊντανό. Μετά στρώση από κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και από πάνω μαϊντανό.
Σαλάτα θαλασσινών με ντρέσινγκ αβοκάντο:
500 γραμμ. μεγάλες βρασμένες γαρίδες, 1,5 κουταλιά χυμό πράσινου λεμονιού, 1.5 φλιτζάνι ξηρό άσπρο κρασί, 2 κουταλιές φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος, 125 γραμμ. φιλέτο άσπρου ψαριού, φέτες, 125 γραμμ. χτένια, 1 μικρό μαρούλι, 125 γραμμ. καθαρισμένα μύδια, 125 γραμμ. πολύ μικρά ντοματάκια (Σαντορίνης), αλάτι.
Ντρέσινγκ αβοκάντο:
1 μέτριο αβοκάντο, 2 κουταλάκια λάδι ελιάς, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 1.5 κουταλιά χυμός πράσινου λεμονιού.
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Βάλτε το πράσινο λεμόνι, το κρασί, το άνηθο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι να βράσουν, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το ψάρι, τα χτένια και τα μύδια. Σιγοβράστε για 2 λεπτά ή όσο να μαλακώσουν λίγο τα θαλασσινά. Στραγγίξετε και πετάξτε το ζουμί, κρυώστε τα θαλασσινά και βάλτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι να συμπληρώσετε με αυτά τη σαλάτα. Βάλτε τα θαλασσινά τις ντομάτες και το μαρούλι σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω τα ντρέσινγκ λίγο πριν σερβίρετε.
Ντρέσινγκ Αβοκάντο:
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα.
Σαλάτα με κυδώνια και μπρόκολα:
Υλικά: 1 κιλό μεγάλα κυδώνια (όστρακα), 500 γραμμ. κομμένα μπρόκολα, 2 κουταλιές λεμονιού, 1 ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι, 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 150 γραμμ. κρέμα καρύδας κονσέρβα, 1 φρέσκια μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη, αλάτι.
Βάλτε 1 εκ. κρύο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τα κυδώνια, σκεπάστε και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα χωρίς καπάκι, 1 λεπτό περίπου για να ανοίξουν. Βγάλτε τη σάρκα από τα κελύφη, αφαιρέστε τα μουστάκια και κόψτε τα κυδώνια στη μέση. Βράστε τα μπρόκολα να μαλακώσουν, στραγγίστε και κρυώστε τα. Βάλτε τα κυδώνια και τα μπρόκολα το χυμό το κρεμμύδι την πιπεριά τη ζάχαρη την κρέμα, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι σε μια πιατέλα και αφήστε τα για λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
Σαλάτα τόνου:
Έξι αυγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους, και τοποθετώ τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Τον βάζω πάνω στα ασπράδια, τα σκεπάζω όλα τα αυγά να καλυφθούν καλά με μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ελιές και ραπανάκια.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα:
Δύο νεροπότηρα ρύζι. Ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια, 5-6 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι. Τέσσερις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες. Στρώνουμε πάνω από το ρύζι αρκετή μαγιονέζα γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.