20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Αυγά με μελιτζάνες: (ψευτομουσακάς):

Τηγανίζουμε μελιτζάνες λεπτές φέτες χωρίς αλεύρωμα. Τηγανίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κολοκυθάκια, πατάτες πλατειές και πιπεριές πράσινες. Τα στρώνουμε όλα κατά σειρά. Πρώτα οι πατάτες, από πάνω τα κολοκύθια, πιο πάνω οι μελιτζάνες και οι πιπεριές. Κάνουμε σάλτσα με αυγά και τυρί.

Σοτάρουμε κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και την ντομάτα καθαρισμένη και χωρίς σπόρους κομμένη σε μικρά κομμάτια. Όταν η σάλτσα βράσει, χτυπάμε τ’ αυγά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά και ρίχνουμε τυρί τριμμένο.

Περιχύνουμε και φουρνίζουμε έως ότου ψηθεί τ’ αυγό. Σερβίρεται ζεστό.

Βακαλάος αχνιστός:

Ένα κιλό χοντρό βακαλάο καλά ξαρμυρισμένο. Τρία με τέσσερα μέτρια κρεμμύδια 6-8  σκελίδες σκόρδο, λάδι, λεμόνι, ρίγανη , πιπέρι.

Ο μπακαλιάρος ψήνεται στον ταβά όπως και τα άλλα χοντρά ψάρια. Θέλει να βράσει περίπου μια ώρα για να μαλακώσει.

Τοποθετούμε τον ξαρμυρισμένο βακαλάο στον ταβά στην σειρά. Ρίχνουμε κρύο νερό να σκεπάζεται καλά, περίπου ένα δάχτυλο απάνω. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει βράση, ξαρμυρίζουμε, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και το λάδι. Όταν αρχίσει να σώνεται το νερό ρίχνουμε την ρίγανη, το πιπέρι, και τον χυμό του λεμονιού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να πήξει η σάλτσα. Κουνάμε που και που τον ταβά για να μην κολλήσει. Όταν απλώσουμε την παλάμη πάνω από τον ταβά και κατόπιν την κλείσουμε και κολλάει ελαφρώς τότε ο βακαλάο είναι έτοιμος. Γίνεται και κόκκινος με μια κουταλιά ντοματοπελτέ. Και με κολοκύθια που προσθέτουμε όταν έχει πάρει βράση ο ζωμός του.

Βακαλάος πλακί στον φούρνο:

Ένα κιλό μπακαλιάρος, ένα κιλό πατάτες, 4-5 κρεμμύδια μεγάλα, 15 – 20 σκελίδες σκόρδο, 4-5 ντομάτες μέτριες, ένα μάτσο μαϊντανό, μισό κιλό λάδι καλό, μια καυτερή κόκκινη πιπεριά.

Ξαρμυρίζουμε επί 24 ώρες τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε πλατειές φέτες, στρογγυλές και τις στρώνουμε πάνω από τον μπακαλιάρο.

Κόβουμε τα κρεμμύδια λεπτές μακριές φέτες και  τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. Κόβουμε το σκόρδο και το σκορπίζουμε. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκορπίζουμε τον χυμό  της ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι να πάει παντού και πολύ λίγο βραστό νερό. Όταν έχουν σωθεί τα υγρά είναι έτοιμο και τον βγάζουμε από τον φούρνο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...