Τυρί φέτα σαγανάκι:
200 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή, 1 ποτήρι γαλέτα, 2 κρόκοι αυγών , μισό φλιτζάνι γραβιέρα , 100 γραμμ. βούτυρο.
Χτυπάμε τους κρόκους με την τριμμένη γραβιέρα. Κόβομε το τυρί σε φέτες πάχος 1 εκατοστό τις βουτάμε στο αυγό τις κυλάμε στην γαλέτα και τηγανίζομε σε σαγανάκι με το βούτυρο.
Ντοματάκια γλυκό (ποικιλία στενόμακρη μικρή):
1 κιλό ντοματάκια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 3 βανιλιες2, 2 κουταλάκια λεμόνι, φουντούκι ή αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Ζεματίζομε και ξεφλουδίζομε τα ντοματάκια, με το καθαριστήρι του μήλου τα καθαρίζομε απ’ τα σπόρια.
1 κουταλιά ασβέστη σε νερό, 2-3 ώρες να μείνουν. Τα βράζουμε για 20 λεπτά στο νερό με την ζάχαρη, βανίλια και λεμόνι. Αφήνομε μια νύκτα και βράζομε έως να δέσουν.
Κοντοσούβλι:
Κρέας για κοντοσούβλι, μουστάρδα, λάδι κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι λεμόνι σκόρδο και ντομάτα ψιλοκομμένη και πιπέρι καγιέν.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.