Πίτα λαχανικών:
Σοτάρομε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μανιτάρια, φέτες κόκκινη πιπεριά, λίγο αρακά βρασμένο καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι, τα σοτάρομε ρίχνομε κατόπιν κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο.
Στρώνομε 3 φύλλα βουτυρωμένα κάτω, βάζομε την γέμιση και από πάνω άλλα 3 φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζομε λοξά, ραντίζομε με λίγο νερό το φύλλο στην αρχή και στα μισά.
Μανιταροπιτάκια:
40 σφολιατάκια στρογγυλά, 10 φέτες ζαμπόν, 10 φέτες μπέικον, 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 500 γραμμ. μανιτάρια.
Τα ζαμπόν μπέικον, μανιτάρια, τα σοτάρω ρίχνοντας στο τέλος κρέμα γάλακτος. Παίρνω το ταψί με τα φορμάκια τα βουτυρώνω και βάζω το σφολιατάκι μέσα στο άνοιγμα , το μείγμα από πάνω μπεσαμέλ και τέλος τυρί τριμμένο και φούρνο.
Ντομάτες δροσερές ορεκτικό:
Παίρνομε ντομάτες, τις ξεκουφίζομε όπως γεμιστά. Το καπάκι θα το κόψομε τελείως σε μπαστούνια , θα τ’ ανακατέψομε με τόνο, μαγιονέζα , κέτσαπ, λίγο κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, κάππαρη, και θα γεμίσομε τις ντομάτες.
Ψυγείο και σερβίρισμα.
Ιταλική σαλάτα:
Βράζομε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Το κρυώνομε γρήγορα. Κόβουμε καρέ ψιλό, αγγούρι ή τουρσί, πιπεριές πράσινες , κόκκινες, μαϊντανό κρεμμύδι , καλαμπόκι βραστό, αρακά βραστό, κάππαρη, μαγιονέζα, αλάτι , πιπέρι. Τα ανακατεύομε όλα μαζί, γαρνίρομε.
Παντεσπάνι:
7 αυγά (τ’ ασπράδια μαρέγκα και εναλλάξ στο μείγμα), ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, δυόμιση ποτήρια αλεύρι ,ένα φακελάκι μπέικη.
Μελιτζάνες παπουτσάκια:
Μελιτζάνες σε αλατόνερο κομμένες στη μέση κατά μήκος. Το κοτσάνι το ξεφλουδίζομε. Τις χαράζομε λοξά τις τηγανίζομε σε δυνατή φωτιά. Πιέζομε με το κουτάλι κι αφαιρούμε απ’ τη μελιτζάνα λίγη ψίχα.
Γεμίζομε με κιμά ψημένο και από πάνω μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο και φούρνος.
Σημ.: Τις συνταγές των τελευταίων εβδομάδων μας τις παραχώρησε απ’ τα τετράδια συνταγών της η κα Δαρατσάκη Ελευθερία. Την ευχαριστούμε θερμά.
Αγώνας της Κρήτης