Μαρουλοσαλάτα:
Ψιλοκόβουμε μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκια φρέσκα, ελάχιστο λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι. Αλέθομε στο μπλέντερ τυρί ροκφόρ με μαγιονέζα και το ρίχνομε από πάνω.
Πατατοσαλάτα:
Πατάτες βρασμένες κομμένες κυβάκια τις αλατοπιπερώνομε, τόνο με λάδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 αυγά βρασμένα τριμμένα, 3 κουταλάκια ξύδι, λίγο λάδι απ’ τον τόνο.
Ανακατεύομε μαγιονέζα με λιγότερο σε ποσότητα γιαούρτι. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί και γαρνίρομε με λίγο τόνο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια:
Βράζομε και σουρώνομε μαυρομάτικα φασόλια, βάζομε και ντομάτα κομμένη, ξύδι , λάδι, αλάτι, τα ανακατεύομε. Βράζομε κολοκύθια και τα κόβομε όπως το αγγούρι προσεχτικά γιατί λιώνουν, τα στρώνουμε τελευταία αλατισμένα στο τέλος προσθέτομε τόνο!
Μακαρόνια βίδες σαλάτα:
1 χαρτί βίδες μικρές, 2 κουτάκια τόνο, 2 γιαούρτια στραγγιστά, 250 γραμμ. μαγιονέζα, 1 κουτ. μανιτάρια μικρά κομμένα.
Σοτάρομε με λίγο λάδι τα μανιτάρια. Βράζομε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε και ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί.
Σαλάτα μαρούλι λάχανο:
Καθαρίζομε και ξύνομε στην ξύστρα τρία μικρά παντζάρια , τα βάζομε σε ξύδι για λίγες ώρες. Κόβομε λάχανο μαρούλι, τα αλατίζομε και τους βάζομε λεμόνι. Ανακατεύομε το μαρούλι, λάχανο, παντζάρια, ξύνομε 1-2 ξυνόμηλα. Όλα μαζί τα βάζομε σε σαλατιέρα και από πάνω τα σκεπάζομε με μαγιονέζα. Γαρνίρομε με πάπρικα, καρδιές μαρούλι και ελιές.