Μπανανόψωμο:
Ανάλυση ανά μερίδα
Θερμίδες: 114
Χοληστερίνη: 17mg
Πρωτείνη: 3 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 17 γραμμ.
Μια φλιτζάνα γάλα, ενάμιση τοις εκατό λιπαρά, 1 αυγό, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ένα τρίτο μπανάνας λιωμένη, δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη ελάχιστο αλάτι, ελάχιστη κανέλα, ένα κουταλάκι γλυκού μαγιά στιγμιαία.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το βούτυρο σε βαθύ μπολ. Προσθέτομε την μπανάνα. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα άλλα υλικά. Προσθέτομε τη μαγιά στη μέση του μείγματος. Ρίχνομε μέσα το μείγμα γάλακτος. Ανακατεύομε, λαδώνομε ορθογώνιο ταψί και ρίχνομε το κέικ. Ψήνομε για 40-45’.
Πίτσα – Πάστα:
Ανάλυση ανά μερίδα
Θερμίδες: 273
Λιπαρά: 10 γραμμ.
Χοληστερίνη: 72mg
Πρωτεΐνη: 19 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 27 γραμμ.
Δύο (2) φλιτζάνια ζυμαρικά ροτίνι, 1 αυγό χτυπημένο , ένα τέταρτο φλιτζάνας γάλα με 1,5% (ενάμιση τοις εκατό) λιπαρά, 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο, 250 γραμμ. κιμά, ένα τρίτο φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 μέτρια πιπεριά πράσινη, 400 ml ντομάτα κονσέρβα, 1 κονσέρβα μανιτάρια σουρωμένα, μπαχαρικά, 1 φλιτζάνα μοτσαρέλα τριμμένη σε λωρίδες.
Ψήστε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. Περάστε τα από κρύο νερό και σουρώστε τα καλά. Για την κρούστα, ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και το τυρί σε βαθιά λεκάνη. Προσθέστε τα ψημένα ροτίνι στο μείγμα και απλώστε τα υλικά σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήστε στους 175ο για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάστε τον κιμά ανακατεύοντας στη φωτιά κρεμμύδι, σκόρδο και κιμά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αφού βράσουν χαμηλώνετε και σιγοβράζετε με ξεσκέπη κατσαρόλα. Απλώστε τον κιμά πάνω απ’ τα μακαρόνια και έπειτα το τυρί. Ψήστε στους 175ο για 12-15 λεπτά. Κόβομε σε τριγωνικά κομμάτια.