Γαλατόπιτα
Πέντε φλιτζάνια τσαγιού γάλα, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ρυζάλευρο, 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι, οκτώ φύλλα μπακλαβά, ανάλογο βούτυρο για το φύλλο, έξι αυγά, τέσσερις βανίλιες, τέσσερις κουταλιές φρέσκο βούτυρο, ¾  του φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη χοντροκοπανισμένη και καβουρδισμένη.
Σιρόπι: Τρία φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, δύο νερό, 1 φλούδα λεμονιού, ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι.
Βάζω σε φωτιά το μισό γάλα να ζεσταθεί στο άλλο μισό γάλα διαλύω καλά το ρυζάλευρο και το αλεύρι πολύ καλά. Χτυπάω τα τέσσερα αυγά με ζάχαρη και βανίλια πολύ καλά και τα ρίχνω στο γάλα με το αλεύρι. Ανακατεύω να ενωθούν και ρίχνω λίγο λίγο το καυτό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνω το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα, το βάζω σε σιγανή φωτιά να πήξει ανακατεύοντας διαρκώς.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα αμύγδαλα και το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.
Βουτυρώνω το ταψάκι και στρώνω τα φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο. Ρίχνω πάνω στα φύλλα την κρέμα. Κόβω τα φύλλα που εξέχουν και τα πετάω. Χτυπάω τα δύο αυγά με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και τα απλώνω στην επιφάνεια της κρέμας. Ψήνω σε μέτριο φούρνο επί 30-40 λεπτά. Βράζω το σιρόπι για 8’  κι όταν βγάλω την πίτα την περιχύνω με το σιρόπι.

Ρεβανί (1)
Οκτώ αυγά, επτά φλιτζάνια σιμιγδάλι ή φρυγανιά , πέντε φλιτζάνια ζάχαρη, λίγο μπέικι , όψη λεμονιού.
Σιρόπι: 2,5 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό.

Ρεβανί (2)
Τρία αυγά , ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι βούτυρο ή ραφινέ, ένα ποτήρι πορτοκάλι, δύο ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικι.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό, ψήσιμο μια ώρα περίπου.

Γλυκό ψυγείου
Μια μόρφατ κονσέρβα, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο , ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα  ποτήρι νερό.
Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκό ανανά
Τρία κουτιά ζελέ ανανά, δύο γιαούρτια , ενάμιση κιλό στραγγιστό, ένα ανανά κονσέρβα.
Διαλύουμε δύο κουτιά ζελέ ανανά στο οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη , σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ένα τέταρτο εκτός ψυγείου μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Κτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτουμε το ζελέ να κτυπηθούν, προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομματάκια, καρύδα προαιρετικά και αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα. Όταν πήξει τελείως φτιάχνετε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο – ένα ζεστό) και αφού κρυώσει το ρίχνετε από πάνω και το αφήνετε να πήξει.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

4 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

4 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

4 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

4 hours ago

This website uses cookies.