Παβέ Ψυγείου
Τετρακόσια γραμμ. κουβερτούρα, 300 γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ ( η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας) πέντε αυγά ένα κουτί σαντιγί, μια φλιτζάνα άχνη 200 γραμμ. αμύγδαλα γάλα ένα ποτήρι λίγο κονιάκ ανθόνερο, βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ.
Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα και καραμελώσει. Τα κοπανίζομε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε και τη σαντιγί χτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε ένα ποτήρι σαντιγί σκέτη για την κουβερτούρα και το βάζομε το γλυκό στην κατάψυξη. Ξαναστρώνουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί που έχομε προσθέσει το ποτήρι , την σαντιγί και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα. Το σκεπάζομε και το βάζομε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη πρέπει να μείνει πολλές ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν σερβίρομε.
Σπανάκι Ωγκρατέν
Ένα κιλό σπανάκι ζεματισμένο, μια κρέμα γάλακτος, 4 αυγά και διάφορα τυριά. Τσιγαρίζομε , 2-3 κρεμμύδια και μετά ρίχνομε το σπανάκι και το τσιγαρίζομε και αυτό πολύ καλά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Αλατοπιπερώνω και το ανακατεύω με άσπρο τυρί φέτα. Βάζω το μισό σπανάκι σ’ ένα πυρέξ ψιλοκόβω ζαμπόν και κασέρι και από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι κασέρι και περιχύνω με τέσσερα χτυπημένα αυγά και ανακατεμένα με την κρέμα γάλακτος και βάζω στον φούρνο.
Φράουλα μαρμελάδα
1 κιλό φράουλες, 1200 γραμμ. ζάχαρη.
Καθαρίζομε και πλένομε τις φράουλες τις πολτοποιούμε στο μίξερ ή με το χέρι. Ρίχνομε τον πολτό καθώς και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνομε να σταθεί για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια βράζομε το μείγμα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.