Γλυκό Πορτοκάλι ολόκληρο
Τρίβομε στον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια. Τα κόβομε φέτες. Όχι μόνο τη φλούδα. Μαζί με το πορτοκάλι. Τα βράζομε ένα τέταρτο.

Τα τραβάμε τα βάζομε σε κρύο νερό. Αλλάζομε το νερό κάθε 2 ώρες. Όταν γλυκάνει, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε χονδρή πετσέτα. Μετά μια ώρα το ζυγίζομε. Όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη και κάτι παραπάνω. Και σε κάθε κιλό ζάχαρη 2 ½  φλιτζάνια νερό.
Βράζομε επί 10 λεπτά σιρόπι και ρίχνομε το γλυκό να πάρει 1, 2 βράσεις. Σβήνομε από την φωτιά. Τα’ αφήνομε μια νύχτα στο σιρόπι. Την άλλη μέρα βράζομε ώσπου να δέσει το σιρόπι να βγάλει σα φούσκες πάνω. Προς το τέλος ρίχνομε μισό βαζάκι γλυκόζη.

Ντιπ με αβοκάντο
Δυο ώριμα αβοκάντο, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γραμμ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Καθαρίζομε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια το λιώνομε, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Ντιπ μουστάρδας
200 γραμμ. μαγιονέζα, 50 γραμμ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα (μια πρέζα), 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύομε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτομε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι.

Ντιπ ελιάς
200 γραμμ. μαγιονέζα , 120 γραμμ. πάστα μαύρης ελιάς, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά.

Ρολάκια κοτόπουλο με σάλτσα γιαούρτι – πέστο
Απλώστε φιλέτα κοτόπουλο στήθος και χτυπήστε τα να λεπτύνουν. Αλείψτε τα με μουστάρδα βάλτε από μια φέτα ζαμπόν και τυλίξτε τα ρολάκια πιάνοντας τα με σπάγκο κουζίνας ή με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Προσθέστε 100 γραμμ. λευκό κρασί και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε τα να  ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Χτυπήστε στο μίξερ 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100 γραμμ. καρύδια, 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα και 100 γραμμ. λάδι. Ανακατέψτε ελαφρά το πέστο με 200 γραμμ. γιαούρτι και βάλτε το μέσα στο τηγάνι με τα ρολάκια. Όταν ζεσταθεί καλά σερβίρετε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Είμαι ο γιος του Θεού»: Καταγγελίες για τον 33χρονο Γάλλο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 33χρονου Γάλλου, Τζερόμ, ο οποίος κατηγορείται για…

9 hours ago

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής εργαλείων από δημοτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά

Υπόθεση κλοπής εργαλείων αξίας 5.000 ευρώ από δημοτικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Χανίων εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση…

10 hours ago

Η Σέβη Βολουδάκη εισηγήτρια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η βουλευτής Χανίων , Σέβη Βολουδάκη, εισηγήθηκε σήμερα στη Βουλή, νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και…

10 hours ago

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλειος Κουϊκόγλου εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών

Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης εξελέγη από…

10 hours ago

Συναυλία Αλληλεγγύης από τη Συλλογική Κουζίνα Χανίων

Η Συλλογική Κουζίνα Χανίων, που δραστηριοποιείται προσφέροντας γεύματα κάθε Κυριακή στον Ρωσικό Στρατώνα, διοργανώνει μια…

10 hours ago

Ξεκίνησε η διανομή «χριστουγεννιάτικων δώρων» για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τη Δομή Βασικών…

13 hours ago

This website uses cookies.