17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλυκό Πορτοκάλι ολόκληρο
Τρίβομε στον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια. Τα κόβομε φέτες. Όχι μόνο τη φλούδα. Μαζί με το πορτοκάλι. Τα βράζομε ένα τέταρτο.

Τα τραβάμε τα βάζομε σε κρύο νερό. Αλλάζομε το νερό κάθε 2 ώρες. Όταν γλυκάνει, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε χονδρή πετσέτα. Μετά μια ώρα το ζυγίζομε. Όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη και κάτι παραπάνω. Και σε κάθε κιλό ζάχαρη 2 ½  φλιτζάνια νερό.
Βράζομε επί 10 λεπτά σιρόπι και ρίχνομε το γλυκό να πάρει 1, 2 βράσεις. Σβήνομε από την φωτιά. Τα’ αφήνομε μια νύχτα στο σιρόπι. Την άλλη μέρα βράζομε ώσπου να δέσει το σιρόπι να βγάλει σα φούσκες πάνω. Προς το τέλος ρίχνομε μισό βαζάκι γλυκόζη.

Ντιπ με αβοκάντο
Δυο ώριμα αβοκάντο, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γραμμ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Καθαρίζομε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια το λιώνομε, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Ντιπ μουστάρδας
200 γραμμ. μαγιονέζα, 50 γραμμ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα (μια πρέζα), 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύομε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτομε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι.

Ντιπ ελιάς
200 γραμμ. μαγιονέζα , 120 γραμμ. πάστα μαύρης ελιάς, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά.

Ρολάκια κοτόπουλο με σάλτσα γιαούρτι – πέστο
Απλώστε φιλέτα κοτόπουλο στήθος και χτυπήστε τα να λεπτύνουν. Αλείψτε τα με μουστάρδα βάλτε από μια φέτα ζαμπόν και τυλίξτε τα ρολάκια πιάνοντας τα με σπάγκο κουζίνας ή με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές. Προσθέστε 100 γραμμ. λευκό κρασί και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε τα να  ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Χτυπήστε στο μίξερ 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 100 γραμμ. καρύδια, 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα και 100 γραμμ. λάδι. Ανακατέψτε ελαφρά το πέστο με 200 γραμμ. γιαούρτι και βάλτε το μέσα στο τηγάνι με τα ρολάκια. Όταν ζεσταθεί καλά σερβίρετε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...