15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δύο πολιτικούς “καίει” το πόρισμα για την εξαφάνιση του Βαγγέλη στα Ιωάννινα

Ημερομηνία:

Μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας-και μπροστά στα μάτια των καθηγητών-έπεφτε θύμα των «διωκτών» του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, έφτανε στους χώρους της Σχολής-από την φοιτητική Εστία στην οποία διέμενε-στην κυριολεξία κυνηγημένος. Το πόρισμα του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στον οποίο ανήκει η σχολή, περιγράφει καταστάσεις που σοκάρουν.

Λαχανιασμένος και τρομοκρατημένος στο μάθημα

Δύο μόλις ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 4 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε και πάλι θύμα των συμφοιτητών που του ασκούσαν βία.

Σύμφωνα με το newpost, στο πόρισμα που προέκυψε από τη Διοικητική Έρευνα που διενήργησε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το περιστατικό περιγράφεται με ακρίβεια:

Το μάθημα έχει ξεκινήσει και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης καταφτάνει αργοπορημένος. Μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας λαχανιασμένος, αναψοκοκκινισμένος και έντρομος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μπαίνουν πίσω του, επίσης λαχανιασμένοι, δύο από τους φοιτητές που κατηγορούνται ότι τον υπέβαλλαν σε διαρκή εκφοβισμό.

Δύο πολιτικούς «καίει» η έρευνα

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρεμβάσεις δύο πολιτικών που αναφέρονται στο πόρισμα.

Η πρώτη, είναι η παρέμβαση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την οποία όπως ο ίδιος περιέγραψε: Το 2013 τηλεφώνησε στην διευθυντή της σχολής για να μειώσει την ποινή φοιτητών που προκάλεσαν φθορές στους χώρους της Εστίας. Είχαν τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή από τα καταλύματα.

Όμως, το πόρισμα αναφέρει και μία ακόμη περίπτωση, για την οποία δεν υπάρχουν πολλές διευκρινίσεις: ένας γνωστός πολιτικός τηλεφώνησε σε καθηγητή της σχολής για να του ζητήσει μια χάρη. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του πολιτικού, ούτε η χρονική περίοδος της παρέμβασής του, ούτε τί ακριβώς ζήτησε.

Νewpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ