Σάμαλη
Μισό γιαούρτι μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας ούζο, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη.
Τα ανακατεύομε όλα μαζί και τα βάζομε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζομε κρύο – ζεστό.
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Διαλέγετε πορτοκάλια χοντρόφλουδα. Τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη να φύγει η εξωτερική τους φλούδα τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 λωρίδες και βγάζετε τις φλούδες. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα όπως μένουν (χωρίς φλούδα) και τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό και να μαλακώσουν, ώστε όταν τα τρυπάτε με πιρούνι να λιώσουν. Τα περνάτε από σίτα μετράτε τον πολτό με το φλιτζάνι του τσαγιού και υπολογίζετε ίση ζάχαρη δηλαδή 1 φλιτζάνι πολτός ένα ζάχαρη. Βάζετε το μείγμα να βράσει και να δέσει η μαρμελάδα. Στο μεταξύ έχετε βράσει το ένα τρίτο από τις φλούδες και τις έχετε κόψει σε λεπτά – λεπτά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην μαρμελάδα να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε.
Κομπόστα δαμάσκηνα ξερά
Τρία τέταρτα κιλού δαμάσκηνα ξηρά, 1 φλιτζάνα τσαγιού ζάχαρη, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 1 κομμάτι κανέλα 2-3 γαρύφαλλα.
Διαλέγετε δαμάσκηνα μεγάλα και γερά. Τα βάζετε σε λεκανίτσα με νερό να μουσκέψουν επί 4-5 ώρες. ΤΑ ξεπλένετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Ρίχνετε τότε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και αφήνετε να βράσουν μαζί 5-10 λεπτά. Βγάζετε τα δαμάσκηνα με τρυπητή κουτάλα τα βάζετε σε κομποστιέρα αφήνετε το σιρόπι να πάρει μερικές ακόμα βράσεις και ρίχνετε στα δαμάσκηνα.
Μπαλάκια τυριού
1 βιτάμ, 3 νεροπότηρα αλεύρι, 3 αυγά , 1 μπέικι, ενάμιση νεροπότηρο τυρί ρεγκάτο, μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη.
Τα ανακατεύομε όλα μαζί τα πλάθομε μπαλάκια και τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο.