Αβοκαντοσαλάτα
2 μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα σκόρδο κατά βούληση λίγο ξύδι.
Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή προσθέτομε και την μυζήθρα το σκόρδο κοπανισμένο το ξύδι και ανακατεύομε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σαρδελοσαλάτα
Ξεψαχνίζουμε 8-10 σαρδέλες και τις κοπανίζομε με δύο κρόκους σφικτούς. Προσθέτουμε λίγο ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο. Προσθέτομε και ένα κρόκο άψητο και τον κτυπούμε με το μίξερ  προσθέτοντας λάδι , λεμόνι και λίγη μουστάρδα. Αν θέλομε στο τέλος προσθέτομε λίγα κουκουνάρια.
Τυροπιτάκια εύκολα:
Ένα βιτάμ , μια φαρίνα, ένα γιαούρτι , λίγο αλάτι στη ζύμη, τυρί φέτα και αυγά για τη γέμιση.

Τυροπιτάκια κρουασάν
1 κούπα ραφινέ , ένα κουτί γάλα χλιαρό όπου διαλύω την μαγιά μπύρας στο μέγεθος του καρυδιού , ένα αυγό , αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη και τα ανακατεύω όλα μαζί. Αλεύρι περίπου ένα κιλό παρά μια  χούφτα.
Τα ζυμώνω και αφήνω την ζύμη περίπου μισή ώρα. Τη χωρίζω σε 10 μπαλάκια και τ’ ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο.  Το χωρίζω σε σταυρό. Τυλάμε σε κρουασάν το κάθε τρίγωνο που βγαίνει. Βάζομε σε αβουτύρωτο ταψί χωρίς να τα αυγώσομε και στο ταψί σκορπάμε ένα βιτάμ και φουρνίζομε.

Μπουγάτσα (2)
Μισό κιλό φύλλα , ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό , ένα κιλό γάλα, ένα βιτάμ, μια κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο. Ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τέσσερα αυγά, κανέλα , γαρύφαλλα στα φύλλα, βανίλια , άχνη ζάχαρη.
Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ώσπου να πήξει ελαφριά. Κατεβάζομε. Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο, βανίλια. Όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά. Ετοιμάζομε τα φύλλα. Κάθε φύλλο , βούτυρο, κανέλα, γαρύφαλλο. Στη μέση την γέμιση. Από πάνω τα  υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου. Χαράζομε και μετά το ψήσιμο πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

Λαδοκούλουρα
Δύο νεροπότηρα λάδι ενάμιση νεροπότηρο ζάχαρη, ένα κρασοπότηρο πορτοκαλόζουμο ένα κουταλάκι κανέλα , ένα κουταλάκι γαρύφαλλο, ένα κουταλάκι σόδα , ένα μπέικι, αλεύρι , ένα κιλό και κάτι , μαλακό εκατό γραμμάρια σουσάμι.
Λάδι με ζάχαρη να χτυπηθούν καλά μετά κανελογαρύφαλα, μετά πορτοκαλόζουμο , σόδα στον χυμό διαλύομε ενός λεμονιού μπέικι με αλεύρι, σουσάμι. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
Μισό κιλό φυτίνη, τέσσερα αυγά, δύο ποτήρια ζάχαρη, 1 μπείκι, μια βανίλια και λίγο κονιάκ , ένα πακέτο αλεύρι μαλακό,  μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι σας αρέσει.
Δουλεύομε την φυτίνη με την ζάχαρη καλά, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ρίχνομε τους κρόκους πρώτα στο βούτυρο με τη ζάχαρη εν συνεχεία τη μαρέγκα, το κονιάκ, τη βανίλια και σιγά – σιγά αλεύρι με μπέικι. Η ζύμη κανονική. Όταν ψηθούν κα κρυώσουν βάζομε λίγη μαρμελάδα και κολλάμε δύο – δύο. Όσα πρόκειται να καταναλώσομε βάζομε μαρμελάδα. Τ’ άλλα τα φυλάμε και τους την βάζομε όταν πρόκειται να κεράσομε γιατί μαλακώνουν όταν μείνουν απ’ την υγρασία της μαρμελάδας.

Κρασοκούλουρα
Τρία νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο κρασί, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δύο μπέικι δύο κουταλάκια σόδα σε χυμό λεμονιού, μισό κρασοπότηρο κονιάκ, ένα  νεροπότηρο σουσάμι αλεύρι όσο σηκώσουν.

Κέικ ζουμερό
Οκτώ αυγά, ένα βιτάμ, 250 γραμμ. ζάχαρη, 250 γραμμ. αλεύρι , δύο βανίλιες, 250 γραμμ. κουβερτούρα, μπέικι όσο πιάσει το μαχαίρι.
Βάζομε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Μετά προσθέτομε τους κρόκους έναν – έναν και την βανίλια όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζομε απ’ την φωτιά και προσθέτομε την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι. Στο αλεύρι το μπέικι, τελειώνομε με μαρέγκα. Τα ψήνομε ένα τέταρτο στους 300 βαθμούς γιατί μέσα πρέπει να μείνει υγρό.

Κουλουράκια
1 κρόκο αυγού, 1 φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα γάλα, ένα βιτάμ, 1 μπέικι, 2-3 βανίλιες όσο αλεύρι σηκώσουν τα αλείφουμε με το άσπρο του.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αυτή είναι η νέα λίστα με τα 704 προϊόντα μειωμένης τιμής στα σούπερ μάρκετ

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε νέα λίστα προϊόντων με μειωμένες τιμές από 5 έως 24% στα σούπερ μάρκετ, που…

3 hours ago

Περιφέρεια Κρήτης: Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, με αφορμή την…

3 hours ago

Ηράκλειο: Πέθανε μόνος, λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα…

Θλίψη προκαλεί η είδηση θανάτου ενός ανθρώπου στα χαλάσματα κτιρίου στο Ηράκλειο, λίγες ώρες πριν…

3 hours ago

Κρήτη: Καρέ – καρέ η διάσωση της 33χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της

Τιτάνια μάχη για να ανασύρουν την 33χρονη Αμερικανίδα από το σημείο όπου βρέθηκε μετά την πτώση…

3 hours ago

Greekonomics: Η απάντηση Πορτοσάλτε στην καταγγελία του καθηγητή μετά το κατέβασμα του βίντεο για τη διαπλοκή

ΣΚΑΪ και ο ίδιος δεν απείλησαν τον καθηγητή Οικονομικών Κοσμά Μαρινάκη υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, σε συνέχεια των καταγγελιών…

3 hours ago

61 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών ανακοίνωσε η 7η ΥΠΕ – 10 θέσεις στα Χανιά

Την ανακατανομή 61 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών χρονικής περιόδου λήψεως νοσηλευτικής ειδικότητας 2024-2025 στις νοσηλευτικές ειδικότητες…

5 hours ago

This website uses cookies.