17.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χοιρινό με μοσχάρι με διάφορα τυριά
Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το ξεβράζομε ελαφρά και το τσιγαρίζομε με μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι με κρεμμυδάκι και λίγο κρασί. Μετά προσθέτομε μανιτάρια του κουτιού κομμένα και ένα καρότο ψιλοκομμένο.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όπως μείνει στο τσικάλι το ρίχνουμε σ’ ένα πυρέξ και προσθέτουμε περίπου 600 γραμμ. διάφορα τυριά (Γκούντα, Ένταμ, Έμμενταλ) και μια κρέμα  γάλακτος και φουρνίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και τραβήξουν τα τυριά τις κόρδες τους.

Σπετσοφάϊ
Λουκάνικα χωριάτικα πιπεριές μακριές πράσινες γλυκές ντομάτες.
Τηγανίζω τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πετάω το λάδι τους. ΤΑ βάζω σ’ ένα  ταψάκι. Κόβω τις πιπεριές σε 2-3 μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες και τις τηγανίζω και τις βάζω στο ταψάκι με τα λουκάνικα. Ετοιμάζω μπόλικη σάλτσα ντομάτας τα περιχύνω και τα βάζω στο φούρνο περίπου μισή ώρα ή 20 λεπτά.

Φασόλια πολίτικα
Μισό κιλό φασόλια ξερά (μπαρμπουνοφάσουλα), 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι , μαϊντανό, 1 ποτήρι λάδι.
Μουσκεύω τα φασόλια αποβραδίς και μετά τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζω τα βάζω σ’ ένα πυρέξ ή πιατέλα τα αλατίζω τα πιπερώνω και ρίχνω το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύω καλά. Εν τω μεταξύ σ’ ένα τηγάνι βάζω το λάδι και τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, και τα τσιγαρίζω πολύ καλά μέχρι να γίνουν πολύ ξανθά σχεδόν καφέ (χωρίς να καούν). Τα ρίχνω πάνω από τα φασόλια μαζί με το λάδι. (Τα φασόλια πρέπει να σκεπαστούν πολύ καλά με τα κρεμμύδια αν χρειαστεί βάλτε πολλά κρεμμύδια) και από πάνω μπόλικο μαϊντανό.

Κολοκυθόπιτα
Μισό κιλό αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας λάδι, ένα κουταλάκι σούπας ξύδι, δύο κουταλάκια αλάτι, δύο κουταλάκια μπέικι, ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Να ζυμωθούν και να μείνουν μια ώρα. Το ανοίγουμε φύλλο.
Μείγμα: Ένα κιλό τριμμένο κολοκύθι μισό κιλό φέτα και λίγη μυζήθρα. Πέντε αυγά , λίγο δυόσμο (προαιρετικό εμένα μ’ αρέσει) τρεις κουταλιές λιωμένο στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο, τρεις κουταλιές στάκα, λίγο πιπέρι τρεις κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό. Βάζομε φύλλο κάτω το μείγμα , φύλλο από πάνω χαράσσομε μπακλαβαδωτά μέχρι κάτω, ρίχνουμε από πάνω μισή φλιτζάνα λάδι, σουσάμι και ψήνουμε επί μια ώρα.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω την κολοκύθα θα την πλύνω και θα την βράσω με το φλούδι γιατί δεν ξεφλουδίζεται εύκολα. Θα την βράσω όχι μέχρι να λιώσει να είναι λίγο στητή. Θα την ξεκουφίσω, θα την  βάλω σε σουρωτό και θα την λιώσω με το πιρούνι. Μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα δύο κουταλιές σούπας βούτυρο , έξι αυγά, δυόσμο και μια κουταλιά κορν φλάο. Τα αυγά θα κτυπηθούν με κορν φλάο. Αναμιγνύω τα υλικά, φύλλο σφολιάτα, πάνω κάτω.
Με σπιτικό φύλλο: Βάζετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάνετε μια γούβα στη μέση βάζετε αλάτι, λάδι, τσικουδιά , ένα αυγό, γάλα, χλιαρό νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε μισή ώρα. Φύλλο χονδρούτσικο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ