20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παξιμαδάκια
Μια φλιτζάνα ραφινέ, τρία αυγά, 1 φλιτζάνα καρύδι χονδροκομμένο, 4 φλιτζάνια αλεύρι, μισή φλιτζάνα ζάχαρη, 2 κουταλάκια μπέικι, άρωμα βανίλια. Το μείγμα μαλακό.
Κάνομε πέντε μπαστούνια τα χαράζομε στο μέγεθος που θέλομε τα ψήνομε κανονικά και μετά τα παξιμαδιάζουμε στους 70ο βαθμούς.

Πάστα (πολύ ωραία)
Κρέμα: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα πέντε κουτιά νερό 100 γραμμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (δυόμιση μικρά χαρτιά) όψη λεμονιού ή περγαμόντο.
Παντεσπάνι: 1 ποτήρι αλεύρι, 1 ποτήρι ζάχαρη, 4 αυγά, 1 μπεικι.
Ψήσιμο στους 180ο βαθμούς για 20 ή 30 λεπτά. Το παντεσπάνι να μείνει μια μέρα μαζί με την κρέμα να μείνει ένα βράδυ εκτός ψυγείου.

Γλυκό με σαβαγιάρ
200 γραμμ. σαβαγιάρ, 300 γραμμ. κουβερτούρα, 1 άλσατοπ, τέσσερα ποτήρια γάλα , τέσσερα κουταλιές ζάχαρη, άνθος αραβοσίτου , 30 αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Εκτέλεση: Λιώνω την κουβερτούρα,  το κορν φλάο, τρία ποτήρια γάλα , το 1 ποτήρι γάλα με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, ρίχνω το γάλα που έχω διαλύσει το κορν φλάου και το γάλα με ζάχαρη. Όταν πήξει η κρέμα την ρίχνω πάνω στο σαβαγιάρ τα οποία έχω βρέξει με γάλα και κονιάκ το  βάζω στο ψυγείο. Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτω την άλσα τοπ σοκολάτα.

Ταλιατέλες πράσινες
Βράζομε μισό κιλό ταλιατέλες πράσινες σε αλατισμένο νερό. Λιώνομε τρία τέταρτα φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτομε σε κύβους, 100 γραμμ. φοντίνα και γραβιέρα , μισό φλιτζάνι γραβιέρα ξυσμένη, 1 φλιτζάνα κρέμα γάλακτος. Τα σερβίρομε ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα.

Τορτελίνια τυριού
Τορτελίνια 250 γραμμ. ζαμπόν άπαχο, 250 γραμμ. τυρί κασέρι κρέμα γάλακτος, 1 φλιτζάνι εβαπορέ αδιάλυτο γάλα.
Εκτέλεση: Βράζομε τα μακαρόνια σοτάρομε στο τηγάνι το ζαμπόν χωρίς λάδι με ντομάτα κόβομε μανιτάρια τα ανακατεύομε όλα μαζί τα βάζομε στο πυρέξ βάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ψήνομε στο φούρνο.

Μελιτζάνα  λιωμένη (Παλαιστίνη)
675 γραμμ. μελιτζάνες , χυμός ενός μεγάλου λεμονιού, δύο κουταλάκια βούτυρο , τρία κουταλάκια αλεύρι, μισή φλιτζάνα γάλα ζεστό, 180 γραμμ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου ένα τέταρτο φλιτζάνας τυρί παρμεζάνα τριμμένο. Αλάτι.
Με τις άκρες ενός πιρουνιού τρυπήστε τις μελιτζάνες σε διάφορα μέρη. Τοποθετήστε τις σε ταψί και ψήστε της σε μέτριο φούρνο για είκοσι λεπτά γυρίζοντας τες μετά από 10 λεπτά. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ζεστή σχάρα πολύ κοντά στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως και η φλούδα τους να μαυρίσει και να ξεφλουδίσει. Προσέχοντας μην κάψετε τα χέρια σας, αφαιρέστε τη φλούδα των μελιτζανών και μετά πιέστε για να αφαιρέσετε το παραπανίσιο νερό από τις μελιτζάνες. Λιώστε τις μελιτζάνες με λεμόνι. Σε μια χύτρα λιώστε το βούτυρο αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το στο αλεύρι. Ξαναβάλετε το σε χαμηλή φωτιά και ψήστε το ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το αλεύρι να ξανθύνει. Μετά προσθέστε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίστε να μαγειρεύετε ρίχνοντας το μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ρίξτε μέσα τις μελιτζάνες και το τυρί και συνεχίστε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για ακόμα πέντε λεπτά. Βάλτε αλάτι και σερβίρετε ζεστό.

Μελιτζάνες με γιαούρτι (Λίβανος)
Ένα τέταρτο μελιτζάνες (ξεφλουδισμένες και κομμένες) ελαιόλαδο για τηγάνισμα , μισό φλιτζάνι γιαούρτι μισό φλιτζάνι κομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, 2 καυτές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 κουταλάκι ξύδι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθειά χύτρα και μετά τηγανίστε τις μελιτζάνες στο λάδι. Κουνήστε μερικές φορές μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια. Αφαιρέστε τα κομμάτια με σπάτουλα και στραγγίξτε τα σε μια χαρτοπετσέτα. Σε ένα μπολ αναμίξτε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε το καλά. Για να σερβίρετε τοποθετείστε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε μια πιατέλα και αλείψτε τα με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...