18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Καρυδόπιτα
1 ποτήρι νερού καρύδια, 1 ποτήρι νερού κοπανισμένη φρυγανιά, 1 ποτήρι ζάχαρη, οκτώ αυγά, όψη λεμονιού.
Σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη , ενάμιση ποτήρι νερό.
Κρέμα: Πάνω από την καρυδόπιτα. Πέντε ποτήρια νερού γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, 4 κουταλιές κορν φλάο, 2 κουταλιές  αλεύρι. Περίπου στο μισό γάλα ανακατεύομε, το κορν φλάο , το αλεύρι. Τα αυγά τα ρίχνουμε όταν ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα (ανθόνερο)

Τρουφάκια
1 βιτάμ, 1 φλιτζάνα άχνη, 30 μπισκότα τετράγωνα, 2 φλιτζάνια καρύδια κοπανισμένα, 1 ποτηράκι κονιάκ ανθόνερο, 400 γραμμ. κουβερτούρα, δύο κουταλιές σούπας κακάο.
Χτυπάμε βούτυρο συν άχνη κονιάκ, κακάο , μπισκότα τριμμένα, καρύδια. Κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ψυγείο να σφίξει κάπως το μείγμα να πλαστεί μπαλίτσες ή σαν το δάχτυλο.

Κέικ
6 αυγά, 300 γραμμ. αλεύρι, 300 γραμμ. ζάχαρη, 125 γραμμ. κουβερτούρα (την ξύνομε και την βάζομε στο τέλος), 1 κουταλάκι κακάο, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 μπέικι, 300 γραμμ. βιτάμ, 125 γραμμ. κονιάκ, άρωμα βανίλιας, 1 ώρα φούρνος μέτρια θερμοκρασία.

Πέρδικες σαλμί
1200 γραμμ. πέρδικες, 300 γραμμ. βούτυρο, 300 γραμμ. κρασί, 150 γραμμ. κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζομε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να ροδίσουν λίγο. Μετά ρίχνομε τις πέρδικες τις οποίες έχομε αλατοπιπερώσει και τα συκωτάκια τους τις γυρίζομε λίγο στο βούτυρο τις σβήνομε με το κρασί και τις αφήνομε να σιγοψηθούν προσθέτοντας λίγο – λίγο νερό αν χρειασθεί. Όταν ψηθούν τους αφαιρούμε το κεφαλάκι και τα άκρα των ποδιών. Περνάμε την σάλτσα από τρυπητό και αν δούμε ότι είναι αραιή την βράζομε λίγο ακόμα να δέσει. Τηγανίζομε λεπτές φέτες ψωμί τις στρώνομε σε πιατέλα και πάνω στην κάθε φέτα τοποθετούμε μια πέρδικα και την περιχύνομε με σάλτσα.

Παγωτό
2 κουτιά σαντιγί Ερμόλ, 10 αυγά, 250 γραμμ. κουβερτούρα, 4 βανίλιες , 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη.
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ, τα ασπράδια με τα 200 γραμμ. ζάχαρη και τις 2 βανίλιες και λίγο ανθόνερο. Μετά ρίχνομε την μια σαντιγί και τα χτυπάμε μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμα βάζομε σε μακρόστενο τάπερ. Μετά χτυπάμε τους κρόκους με την  υπόλοιπη ζάχαρη, τις δύο βανίλιες και προσθέτομε και την 2η σαντιγί. Ωστόσο έχομε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνομε στο μείγμα με τους κρόκους. Το βάζομε στην κατάψυξη και όταν θέλομε να το σερβίρομε το κόβομε με μαχαίρι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...