Καρυδόπιτα
1 ποτήρι νερού καρύδια, 1 ποτήρι νερού κοπανισμένη φρυγανιά, 1 ποτήρι ζάχαρη, οκτώ αυγά, όψη λεμονιού.
Σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη , ενάμιση ποτήρι νερό.
Κρέμα: Πάνω από την καρυδόπιτα. Πέντε ποτήρια νερού γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, 4 κουταλιές κορν φλάο, 2 κουταλιές αλεύρι. Περίπου στο μισό γάλα ανακατεύομε, το κορν φλάο , το αλεύρι. Τα αυγά τα ρίχνουμε όταν ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα (ανθόνερο)
Τρουφάκια
1 βιτάμ, 1 φλιτζάνα άχνη, 30 μπισκότα τετράγωνα, 2 φλιτζάνια καρύδια κοπανισμένα, 1 ποτηράκι κονιάκ ανθόνερο, 400 γραμμ. κουβερτούρα, δύο κουταλιές σούπας κακάο.
Χτυπάμε βούτυρο συν άχνη κονιάκ, κακάο , μπισκότα τριμμένα, καρύδια. Κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ψυγείο να σφίξει κάπως το μείγμα να πλαστεί μπαλίτσες ή σαν το δάχτυλο.
Κέικ
6 αυγά, 300 γραμμ. αλεύρι, 300 γραμμ. ζάχαρη, 125 γραμμ. κουβερτούρα (την ξύνομε και την βάζομε στο τέλος), 1 κουταλάκι κακάο, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 μπέικι, 300 γραμμ. βιτάμ, 125 γραμμ. κονιάκ, άρωμα βανίλιας, 1 ώρα φούρνος μέτρια θερμοκρασία.
Πέρδικες σαλμί
1200 γραμμ. πέρδικες, 300 γραμμ. βούτυρο, 300 γραμμ. κρασί, 150 γραμμ. κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζομε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να ροδίσουν λίγο. Μετά ρίχνομε τις πέρδικες τις οποίες έχομε αλατοπιπερώσει και τα συκωτάκια τους τις γυρίζομε λίγο στο βούτυρο τις σβήνομε με το κρασί και τις αφήνομε να σιγοψηθούν προσθέτοντας λίγο – λίγο νερό αν χρειασθεί. Όταν ψηθούν τους αφαιρούμε το κεφαλάκι και τα άκρα των ποδιών. Περνάμε την σάλτσα από τρυπητό και αν δούμε ότι είναι αραιή την βράζομε λίγο ακόμα να δέσει. Τηγανίζομε λεπτές φέτες ψωμί τις στρώνομε σε πιατέλα και πάνω στην κάθε φέτα τοποθετούμε μια πέρδικα και την περιχύνομε με σάλτσα.
Παγωτό
2 κουτιά σαντιγί Ερμόλ, 10 αυγά, 250 γραμμ. κουβερτούρα, 4 βανίλιες , 300 γραμμ. άχνη ζάχαρη.
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ, τα ασπράδια με τα 200 γραμμ. ζάχαρη και τις 2 βανίλιες και λίγο ανθόνερο. Μετά ρίχνομε την μια σαντιγί και τα χτυπάμε μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμα βάζομε σε μακρόστενο τάπερ. Μετά χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, τις δύο βανίλιες και προσθέτομε και την 2η σαντιγί. Ωστόσο έχομε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνομε στο μείγμα με τους κρόκους. Το βάζομε στην κατάψυξη και όταν θέλομε να το σερβίρομε το κόβομε με μαχαίρι.
Συνέντευξη στον ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Εκλογές πριν από το 2027 βλέπει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…
Τα Χανιά αγωνίζονται για να έχουν πισίνα τα παιδιά που αθλούνται και σε ξενοδοχεία δίνεται…
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που ορίζουν χρήσεις, όρους και…
Μια νέα εποχή διαχείρισης και προστασίας ξεκινά για τρεις από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς προορισμούς…
Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, συμμετείχε στο Φόρουμ για την Ανθεκτικότητα που διοργάνωσε το Ελληνικό…
Στο πλαίσιο των περιφερειακών συνδιασκέψεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν προσυνεδριακές εκδηλώσεις στην Κω…
This website uses cookies.