13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί επτακόσια γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό εβδομήντα πέντε γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι , αλάτι.
Πλένομε το κρέας αλατίζομε τρίβομε το κρέας με λεμόνι και το βάζομε στο φούρνο μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αυγά ανακατεύομε με το γιαούρτι και περιχύνομε το κρέας το οποίο ψήνομε για ακόμη μιάμιση ώρα.

Καλιτσούνια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: Ένα κεσέ γιαούρτι μια φλιτζάνα λάδι, ένα λεμόνι, ένα φακελάκι μπέικι και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσουμε τα συκωτάκια για λίγο, τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε, σοτάρομε και μισό κιλό κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αυγό και δύο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ για να είναι μαλακιά η γέμιση και φουρνίζομε.

Φορμάκια με κιμά
Ψήνομε κιμά – όπως για μακαρονάδα. Τρίβομε λίγο μοσχοκάρυδο, τυρί και αν θέλομε κουκουνάρι και σταφίδες βάζομε. Βουτυρώνομε ένα ένα πέντε φύλλα κρούστας. Παίρνομε φορμάκια μεγαλούτσικα και κόβομε τα φύλλα μ’ ένα μετράτρι στρογγυλά να χωράνε και να καλύπτουν τα φορμάκια χωρίς να περισσεύουν. Ρίχνομε μέσα κιμά και από πάνω μπεσαμέλ χωρίς να φτάνει μέχρι τα χείλη των φύλλων. Ξύνομε λίγο τυρί βάζομε ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο και φουρνίζομε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Πενάκι
Ένα πακέτο πενάκι (ζυμαρικό) ένα μικρό κουτί ντοματάκια, ένα τέταρτο μπέικον μισό κιλό τυρί ένταμ, ένα κουτάκι μανιτάρια μια κρέμα γάλακτος μακαρόνι βρασμένο τυρί μπέικον , μανιτάρια σάλτσα στο ένα στρώμα επαναλαμβάνομε και πριν βάλομε το πυρέξ στο φούρνο περιχύνομε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Ψήσιμο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ομελέτα
Τρίβομε και απλώνομε φρυγανιά στο πυρέξ. Τσιγαρίζομε μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι να τραβήξουν τα υγρά τους. Τα ρίχνομε στο ταψάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κροκάδια με λίγο γάλα και βασιλικό. Ανακατεύομε τα αυγά τα ρίχνομε πάνω στα μανιτάρια και πασπαλίζομε με κομματάκια μαλακό τυρί και αρωματικά χόρτα (ρίγανη βασιλικό). Ψήνομε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Λικέρ από βερίκοκα
150 σπόρους από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό. Τους βάζομε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνομε στον ήλιο δύο μήνες μέρα νύχτα πολύ καλά κλεισμένα. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζομε πέντε ποτήρια ζάχαρη και τέσσερα ποτήρια νερό 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνομε ένα φλιτζανάκι τσικουδιά μέσα στο σιρόπι. Στραγγίζομε το κονιάκ και τα ανακατεύομε όλα μαζί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...