Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί επτακόσια γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό εβδομήντα πέντε γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι , αλάτι.
Πλένομε το κρέας αλατίζομε τρίβομε το κρέας με λεμόνι και το βάζομε στο φούρνο μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αυγά ανακατεύομε με το γιαούρτι και περιχύνομε το κρέας το οποίο ψήνομε για ακόμη μιάμιση ώρα.
Καλιτσούνια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: Ένα κεσέ γιαούρτι μια φλιτζάνα λάδι, ένα λεμόνι, ένα φακελάκι μπέικι και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσουμε τα συκωτάκια για λίγο, τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε, σοτάρομε και μισό κιλό κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αυγό και δύο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ για να είναι μαλακιά η γέμιση και φουρνίζομε.
Φορμάκια με κιμά
Ψήνομε κιμά – όπως για μακαρονάδα. Τρίβομε λίγο μοσχοκάρυδο, τυρί και αν θέλομε κουκουνάρι και σταφίδες βάζομε. Βουτυρώνομε ένα ένα πέντε φύλλα κρούστας. Παίρνομε φορμάκια μεγαλούτσικα και κόβομε τα φύλλα μ’ ένα μετράτρι στρογγυλά να χωράνε και να καλύπτουν τα φορμάκια χωρίς να περισσεύουν. Ρίχνομε μέσα κιμά και από πάνω μπεσαμέλ χωρίς να φτάνει μέχρι τα χείλη των φύλλων. Ξύνομε λίγο τυρί βάζομε ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο και φουρνίζομε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Πενάκι
Ένα πακέτο πενάκι (ζυμαρικό) ένα μικρό κουτί ντοματάκια, ένα τέταρτο μπέικον μισό κιλό τυρί ένταμ, ένα κουτάκι μανιτάρια μια κρέμα γάλακτος μακαρόνι βρασμένο τυρί μπέικον , μανιτάρια σάλτσα στο ένα στρώμα επαναλαμβάνομε και πριν βάλομε το πυρέξ στο φούρνο περιχύνομε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Ψήσιμο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ομελέτα
Τρίβομε και απλώνομε φρυγανιά στο πυρέξ. Τσιγαρίζομε μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι να τραβήξουν τα υγρά τους. Τα ρίχνομε στο ταψάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κροκάδια με λίγο γάλα και βασιλικό. Ανακατεύομε τα αυγά τα ρίχνομε πάνω στα μανιτάρια και πασπαλίζομε με κομματάκια μαλακό τυρί και αρωματικά χόρτα (ρίγανη βασιλικό). Ψήνομε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Λικέρ από βερίκοκα
150 σπόρους από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό. Τους βάζομε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνομε στον ήλιο δύο μήνες μέρα νύχτα πολύ καλά κλεισμένα. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζομε πέντε ποτήρια ζάχαρη και τέσσερα ποτήρια νερό 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνομε ένα φλιτζανάκι τσικουδιά μέσα στο σιρόπι. Στραγγίζομε το κονιάκ και τα ανακατεύομε όλα μαζί.
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
This website uses cookies.