14.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Μελιτζάνες με κρέμα
6 μελιτζάνες στενόμακρες, 1 δόση μπεσαμέλ 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι, 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 1 λεμόνι  χυμό, αλάτι, πιπέρι.
Κόβομε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Τις αλατίζομε και τις αφήνομε να στραγγίσουν για 1 ώρα. Ζεσταίνομε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζομε. Αδειάζομε , την ψίχα της μελιτζάνας σ’ ένα μπολ. Προσθέτομε την μπεσαμέλ τη μισή γραβιέρα , το πιπέρι. Γεμίζομε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις πασπαλίζομε με μαϊντανό με το   υπόλοιπο τυρί με τριμμένη φρυγανιά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Όταν σερβίρουμε τις περιχύνομε με ζεστή κρέμα γάλακτος που έχομε προσθέσει αλάτι και λεμόνι.

Μελιτζάνες παπουτσάκια
12 μελιτζάνες μακρόστενες, 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες, 5 ντομάτες κομμένες ροδέλες, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, αλάτι, λίγη ζάχαρη , πιπέρι, 1 πρέζα κανέλλα, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι για τηγάνισμα.
Πλένομε και καθαρίζομε τις μελιτζάνες αφαιρώντας 3 λωρίδες. Δεν κόβομε το κοτσάνι. Χαράζομε τις μελιτζάνες από τη μια μεριά κατά μήκος. Τις τηγανίζομε και τις αφήνομε να στραγγίσουν. Σε ρηχή κατσαρόλα λιώνομε το βούτυρο, ροδίζομε τα κρεμμύδια, προσθέτομε τον κιμά και  ανακατώνομε καλά να ζεσβολιάσει. Προσθέτομε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τ’ αφήνομε να βράσει 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτομε λίγο νερό. Αραδιάζομε τις μελιτζάνες σε πυρέξ. Τις γεμίζομε με τον κιμά, τοποθετούμε 2 ροδέλες ντομάτα σε κάθε μελιτζάνα και τις ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σουφλέ με αγκινάρες
Μια στρώση αγκινάρες μια στρώση τυρί τοστ, μια στρώση ζαμπόν μια στρώση τυρί κασέρι γραβιέρα, στάκα από πάνω μπεσαμέλ.

Γλύκισμα με κουάκερ
Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα κουάκερ , μια φλιτζάνα αλεύρι. Όταν ψηθεί το  αλείφομε με 250 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα.
Χυλοί για τηγάνισμα
(κολοκυθάκια, μπακαλιάρο κ.λ.π.)
Δύο αυγά, 1 φλιτζάνα γάλα, μιάμιση φλιτζάνα αλεύρι, δύο κουταλάκια μπέικι, λίγο αλάτι.

Φαβοκεφτέδες
Βράζομε μισό κιλό φάβα. Βάζομε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, δυόσμο, μαϊντανό, βρεμένο ψωμί, 3 φέτες σφιχτά στραγγισμένες ρίχνομε μέσα την βρασμένη φάβα. Αν το μείγμα είναι  μαλακό βάζομε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Τους πλάθομε μεγάλους στρογγυλούς τους αλευρώνομε τους τηγανίζομε.

Γέμιση για σάντουιτς
Κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο σέλινο, κρεμμυδάκι, αγγουράκια τουρσί όλα ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με μαγιονέζα κάππαρη αν σας αρέσει βάζετε κέτσαπ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...