14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι, ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο , χωρίς τα κοτσανάκια τρεις ή τέσσερεις κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, έξι κουταλιές σούπας λάδι, τέσσερεις κουταλιές σούπας λεμόνι , τρεις κουταλιές σούπας ξύδι, αλάτι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες.  Στρώνουμε πάνω από το ρύζι αρκετή μαγιονέζα.

Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα  ποτήρι λάδι, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ.
Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του (νεσεστέ έχει ο Λαγουμιτζάκης στην οδό Περίδου).

Αγκινάρες τουρσί
Καθαρίζονται και βράζονται σε νερό με αλάτι, λεμόνι και λίγο ξύδι μέχρι να βράσουν χωρίς να παραβράσουν. Τις βάζετε σε πήλινη λεκανίτσα ή γυάλινη με ξύδι και τις σκεπάζετε. Τις αφήνετε στο ξύδι 2-3 μέρες. Τις τραβάτε και τις βάζετε σε γυάλινα βάζα με λάδι.

Πατάτες φόρμας
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες τις κάνω πουρέ συν τριμμένο τυρί συν τέσσερα αυγά χτυπημένα , αλάτι – πιπέρι.
Τα ανακατεύω και τα απλώνω πάνω σε τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας σ’ όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνω από πάνω μισό κιλό κιμά στεγνό και μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια. Τυλάμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...