14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αυγά, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, μισό κιλό κασέρι, τριμμένο. Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω μια ώρα περίπου. Παίρνω δύο σφολιάτες μια πάνω μια κάτω.

Τυρόπιτα (2)
Οκτώ αυγά, μία δόση μπεσαμέλ, τρία τέταρτα τυρί φέτα ξαρμυρισμένη ελαφρά , φύλλο κρούστα, επτά φύλλα βουτυρωμένα, ένα – ένα κάτω και οκτώ φύλλα πάνω βουτυρωμένα και αυτά.
Χαράζομε επιφανειακά ραντίζομε με λίγο νερό. Μέτριος φούρνος, τρία τέταρτα. Τρώγεται σκέτη ή με ζάχαρη. (Αν φοβάστε τη ζάχαρη, βάλτε στέβια. Μηδέν θερμίδες).

Μπαλάκια τυριού
Ένα βιτάμ, τρία νεροπότηρα αλεύρι, τρία αυγά, ένα μπέικι, ενάμιση νεροπότηρο τυρί ρεγγάτο, μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πλάθομε σε μπαλάκια και τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο.

Μοσχάρι με μελιτζάνες
Ένα κιλό μοσχάρι και ένα κιλό μελιτζάνες στρουμπουλές (πλάκα κάνω) πάντως όχι αδύνατες. Ξανά, πλάκα, τι, θα μας βάλει ο Σόιμπλε κάτω;
Ένα κρεμμύδι δύο σκελίδες σκόρδο και δύο τρεις ντομάτες. Κόβομε το μοσχάρι σε μερίδες και το πλένομε. Τα αλατοπιπερώνουμε και σε μερικά κομμάτια όχι σε όλα κάνομε μια σκισμή και καρφώνομε σκόρδο. Το τσιγαρίζομε με μια φλιτζάνα λάδι το σβήνομε με μισό ποτήρι κρασί και αφού το πιεί ξύνομε ένα κρεμμύδι και ύστερα από λίγο ξυσμένη ντομάτα. Όταν τραβήξει το υγρό της ρίχνομε λίγο νερό ώσπου να ψηθεί το μοσχάρι. Καθαρίζομε τις μελιτζάνες κόβομε τα κοτσάνια τους αφαιρούμε τον φλοιό και τις χαράζομε σε 3-4 μέρη. Τις αλατίζομε. Βάζομε λάδι να κάψει και τις τηγανίζομαι. Τις βάζομε σε ταψάκι μαζί με το κρέας και την σάλτσα και φούρνο δυνατό για μισή ώρα. Στην αρχή φουλ ο φούρνος και μετά από λίγο κατεβάζομε στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...