Τρουφάκια από κάστανο
Ένα τέταρτο του κιλού κάστανα, τρία τέταρτα φλυτζανιού τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα, ένα τρίτο φλυτζανιού τσαγιού βούτυρο φρέσκο, τρία τέταρτα φλυτζανιού αμυγδαλόψιχα , 2 χαρτάκια βανίλιες.
Ασπρίζετε τα αμύγδαλα τα καβουρδίζετε και τα ψιλοκοπανίζετε. Βγάζετε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βράζετε με νερό. Τα σουρώνετε τα ξεφλουδίζετε από την εσωτερική φλούδα και τα περνάτε από σίτα ή μηχανή του πουρέ. Τα βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το βούτυρο τη ζάχαρη το λικέρ τη βανίλια και τη σοκολάτα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη. Ζυμώνετε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια ζύμη μαλακή. Παίρνετε μικρά κομμάτια και τα πλάθετε στρογγυλά στο μέγεθος μικρού καρυδιού. Τα τυλίγετε στην αμυγδαλόψιχα τοποθετείτε σε χαρτάκια φοντάν το βάζετε στο ψυγείο επί 12 ώρες.
Ψάρια Κακαβιά
Βάζομε τα ψάρια σε στρώσεις ενδιάμεσα βάζομε πατάτες λίγες, κρεμμύδια 5-6, αλάτι , 2 νεροπότηρα λάδι και κουνάμε την χύτρα για να πάει το λάδι παντού, 2 ποτήρια νερό (αν είναι τρία ποτήρια λάδι μπορούμε να βάλομε τέσσερα ποτήρια νερό). Μόλις ψηθούν τα ψάρια πάντα σκεπασμένα ρίχνομε πολύ λεμόνι και μόλις πάρουν μια βράση πάλι σκεπασμένα το κατεβάζομε το αφήνομε λίγο και μετά σερβίρομε. (Ψάρια σφυρίδα, ροφός, διάφορα πετρόψαρα, ολόφρεσκα και πολλά θέλει η κακαβιά, συνολικά περίπου 3 κιλά ) και πολύ λάδι και λεμόνι.
Σαρδελοσαλάτα
Ξεψαχνίζομε 8-10 σαρδέλες και τις κοπανίζομε με δύο κρόκους σφικτούς. Προσθέτομε λίγο ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο. Προσθέτομε και ένα κρόκο άψητο και τα κτυπούμε με το μίξερ προσθέτοντας λάδι λεμόνι και λίγη μουστάρδα. Αν θέλομε στο τέλος προσθέτομε λίγα κουκουνάρια.