Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού, μία φλυτζάνα ζάχαρη, μισή φλυτζάνα γάλα , ένα βιτάμ, ένα μπέικι , 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν.
Τα αλείφουμε με το άσπρο τους.
Χαλβάς με άνθος αραβοσίτου:
Μισό βιτάμ, μια χούφτα αμύγδαλα. Τα βάζομε στην φωτιά να καβουρντιστούν.
Σ’ ένα λεκανάκι βάζομε πέντε ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη και ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο βιτάμ. Αφού πήξουν ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και κανέλλα.
Πιτσάκια
Διακόσια πενήντα (250 ) γραμμ. ζαμπόν, διακόσια πενήντα (250) γραμμ. τυρί κεφαλογραβιέρα , τέσσερα (4) αυγά, ένα γιαούρτι, σφολιάτα.
Κόβουμε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί κτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί περνάμε την σφολιάτα την κόβομε την βάζομε σε φορμάκια μεγαλούτσικα ρίχνουμε λίγο υλικό και ψήνουμε.
Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρίν απ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη , ένα και ένα τέταρτο (1 ¼ ) σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μία κουταλιά γαρύφαλλο, μία κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες, 175 βαθμοί ψήσιμο 40-45 λεπτά.
Σουφλέ με μανιτάρια
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζω από πάνω τυρί τριμμένο ρεγγάτο ή για τοστ. Σωτάρομε με λίγο βούτυρο 3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνω 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένα ένα κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια ρίχνω μια κρέμα γάλακτος και 2 με 3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό μόλις πάρει μια βράση το αυγό το κατεβάζομε (προσέχω να μην ψηθεί τ’ αυγό). Ρίχνω όλο το μίγμα σ’ ένα πυρέξ και το ψήνω.
Περιμένω ένα τέταρτο αφού το βγάλω απ’ τον φούρνο και το κόβω.
Κοκ
Υλικά για τα μπισκότα του Κοκ: Εκατόν σαράντα (140) γραμμ. ζάχαρη, έξι (6) κρόκοι αυγών, έξι (6) ασπράδια αυγών, εκατόν είκοσι πέντε (125) γραμμ. αλεύρι, πενήντα (50) γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη γέμιση: τριακόσια πενήντα (350) γραμμ. φρέσκο γάλα, εκατόν πενήντα (150) γραμμ. κρέμα γάλακτος, ογδόντα (80) γραμμ. ζάχαρη, ένα (1) αυγό, τρεις (3) κρόκοι αυγών, σαράντα (40) γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη σοκολάτα: διακόσια πενήντα (250) γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, διακόσια πενήντα (250) γραμμ. κρέμα γάλακτος, ένα κουταλάκι μέλι.
Υλικά για το σιρόπι: εκατόν πενήντα (150) γραμμ. νερό, εκατόν πενήντα (150) γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση για τα μπισκότα του Κοκ:
Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης, με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τον κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Με αυτό το μείγμα δημιουργούμε με ένα κορνε μικρά Κοκ επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάου και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε απόο τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του Κοκ.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2’ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σ’ αυτό βουτάμε τη μια πλευρά των ήδη γεμισμένων Κοκ.
Εκτέλεση για τη Σοκολάτα:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτήν την κρέμα την οποία έχουνε βράσει. Προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε για 2’ και μετά ανακατεύουμε. Σ’ αυτήν την κρέμα βουτάμε τα Κοκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.
Α.Κ.