18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τας Κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλιτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για πέντε λεπτά. Προσθέτω ντομάτα σκόρδο μπαχαρικά το ανάλογο νερό και βράζω μιάμιση ώρα περίπου.

Ρολό από κιμά μοσχάρι και χοιρινό
Ένα κιλό κιμά, τέσσερα αυγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.
Βάζω στο μπλέντερ ψωμί μουλιασμένο, δύο αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω κιμά. Το υλικό αυτό, κομματάκια μπέικον, τριμμένο κασέρι και γάλα. Τα πλάθω βάζω τα βρασμένα αυγά και τυλίγω ρολό. Στις πατάτες λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω στο διαβολάκι κρεμμύδι μαϊντανό ρίγανη τα ρίχνω στις πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

Χοιρινό με ουίσκι
Ένα κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές λωρίδες, 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες 5-6 πράσα (μόνο το άσπρο κομμάτι) κομμένα σε ροδέλες, 1 κιλό στρογγυλά πατατάκια, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, 1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι, 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος μισό ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα στρώνω τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα. Από πάνω στρώνω το χοιρινό και ρίχνω λάδι , αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει. Μόλις βράσει και μείνει με λίγο ζωμό τηγανίζω τα πατατάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνω το φαγητό να πήξει και να χυλώσει κουνώντας προσεκτικά την κατσαρόλα για να μην πήξουν τα υλικά.

Γλυκό σοκολάτα με φουντούκια
Τριακόσια (300) γραμμ. κουβερτούρα , 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, τρία αυγά, 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια και φουντούκια χοντροκομμένα , 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικι πάουντερ.
Ανάβω τον φούρνο. Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν – μαρί. Σε μια λεκάνη χτυπάω πολύ καλά τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικι πάουντερ και το ρίχνω λίγο λίγο στη λεκάνη με τους κρόκους χτυπώντας συνέχεια το μείγμα. Προσθέτω την κουβερτούρα, το κονιάκ, τους ξηρούς καρπούς και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Ανακατεύω προσεκτικά όλα μαζί τα υλικά. Βουτυρώνω ένα ταψί και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω για 25-30 λεπτά. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει. Προσθέτω από πάνω καρύδια και φουντούκια. Τρώγεται κρύο.

 

Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...