16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κεμπάπ με φιστίκι Αιγίνης
Ένα κιλό κιμά αρνίσια, 150 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα μέτρια λίγο αλάτι και πιπέρι λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Βάζετε τον κιμά μέσα σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τα υλικά. Τον ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε στενόμακρα μπιφτέκια και τα περνάτε σε σούβλες. Ψήνονται στα κάρβουνα περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μην στεγνώσουν. Συνοδεύονται με πίτες ψημένες, ντομάτα μαϊντανό κρεμμύδι, πιπεριά και γιαούρτι.

Τάρτα με χοιρινό
Ένα φύλλο για τάρτα , 250 γραμμ. χοιρινό καπνιστό κομμένο κύβους, 400 γραμμ. κρεμμύδια κομμένα , 1 πράσο σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος), 80 γραμμ. βούτυρο, 4 αυγά, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 200 γραμμ. φρέσκο γάλα, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για τάρτα. Απλώνετε το φύλλο φροντίζοντας ν’ ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια για αν μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο και χάσει τη φόρμα του.
Σοτάρετε ελαφρά το χοιρινό. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με 50 γραμμ. από το βούτυρο σε άλλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο ώσπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύομε με την κρέμα γάλακτος το γάλα το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μείγμα στα σοταρισμένα κρεμμύδια με το πράσο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το χοιρινό στο ταψάκι και από πάνω ρίχνετε το μείγμα των αυγών με τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνομε στους 780 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα ή και απλά κολοκύθια
Δύο νεροπότηρα ξυσμένη και στυμμένη καλά κολοκύθα, ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο ένα νεροπότηρο φέτα τυρί ή μυζήθρα ένα νεροπότηρο διάφορα κίτρινα τυριά, δυόσμο, 4 αυγά, ένα πακέτο φαρινάπ…
Τα ανακατεύουμε καλά, τ’ απλώνομε όπως είναι σε ταψί βάζομε μπόλικο σησάμι και φουρνίζομε (είναι πολύ ωραίο).

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω κολοκύθα και επειδή δεν καθαρίζεται εύκολα θα τη βράσω με τον εξωτερικό φλοιό αφού βεβαίως πλυθεί.
Μ’ ένα πιρούνι θα τσιτώσω την σάρκα της να είναι στητή. Θα τη σουρώσω. Θα τη λιώσω με πιρούνι. Θα προσθέσω μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, 4 αυγά, δυόσμο και ένα κουταλάκι κορν φλάουερ που θα το χτυπήσω με αυγά. Σφολιάτα πάνω – κάτω.

Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ