Χοιρινό με δαμάσκηνα
Χοιρινό λαιμό να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζομε με θρυμματισμένα καρύδια και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια. Την επιστρώνομε με γιαούρτι και την δένομε σε ρολό με σπάγκο. Βάζομε σε τσικάλι το ρολό με ελάχιστο λάδι (3-4 κουταλιές) με μια φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι, δαμάσκηνα και καρότα και φλούδες πορτοκάλι και σιγοψήνομε. Φτιάχνομε ριζότο με σαφράν και γαρνίρομε ρίχνοντας πάνω στις φέτες του κρέατος σάλτσα.
Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αυγά, ένα κουτί εβαπορέ γάλα αδιάλυτο, μισό κιλό κασέρι τριμμένο. Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω μια ώρα περίπου. Δύο φύλλα σφολιάτα ένα πάνω ένα κάτω.
Μπουρέκια με τυρί και γιαούρτι
Δύο μικροί ή ένας μεγάλος κεσές γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βούτυρο ένα κεσεδάκι λάδι ένα κουταλάκι μπέικι , λίγο αλάτι, τυρί, δύο αυγά, αλεύρι όσο πάρει.
Χτυπήστε το γιαούρτι με το βούτυρο και το λάδι. Προσθέστε ανακατεύοντας το μπέικι το αλάτι το αλεύρι λίγο λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε τα μπουρέκια. Ανακατέψτε τα αυγά με το τυρί γεμίστε και κλείστε τα μπουρεκάκια. Αλείψτε με αυγό και ψήστε στους 200 βαθμούς έως να ροδίσουν.
Ανθοί κολοκύθας
Γεμίζομε τους ανθούς με μυζήθρα πιπέρι και δύο αυγά, τους βουτάμε σε χυλό και τηγανίζομε.
Α.Κ.