Λεμονάδα
Στίβομε λεμόνια φρέσκα απ’ το δέντρο, όχι από κάτω. Τα περνάμε δυό φορές από ψιλό σουρωτό και αν θέλετε και από τουλπάνι. Μετράμε ένα μέρος λεμόνι, ένα μέρος ζάχαρη. Στα τρία νεροπότηρα ζάχαρη, μισό νεροπότηρο νερό.
Βάζομε στη φωτιά τη ζάχαρη με το νερό να διαλυθεί. Προσοχή, μην βράσει.
Αφήνομε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει ρίχνομε μέσα τον χυμό λεμονιού αναμιγνύομε καλά, βάζομε σε μπουκάλια και φυλάμε στο ψυγείο. Είναι συμπυκνωμένη.
Προζύμι
Για να φτιάξομε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 4 μέρες για να ξινίσει. Μετά την φυλάμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε όταν θέλομε να ζυμώσομε.
Σπιτικές Προτάσεις
Ημερομηνία: