Γιαούρτι σπιτικό

Η συνταγή είναι πολύ καλή.
Το ‘χω φτιάξει γίνεται τέλειο

4 λίτρα γάλα πλήρες (μόλις αρμεχτεί απ’ το ζώο) ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Και αυτό να μην έχει υποστεί επεξεργασία. Αν το γάλα είναι αγελαδινό, αγελαδινό και το γιαούρτι, αν πρόβειο και το γιαούρτι πρόβειο.
Βράζομε το γάλα. Το αφήνομε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας πότε – πότε. Βουτάμε το δάχτυλό μας, μετράμε ως το δέκα και αν αντέξομε τη θερμοκρασία του γάλακτος τότε είναι η κατάλληλη για να συνεχίσομε τη συνταγή. Σουρώνομε το γάλα σε μια λεπτή σίτα. Πλένομε την κατσαρόλα ξαναρίχνομε το γάλα μέσα. Αφαιρούμε δύο φλυτζάνια γάλα απ’ την κατσαρόλα και το ανακατεύομε με το έτοιμο γιαούρτι, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύομε καλά. Το σκεπάζομε με μια χοντρή πετσέτα και το αφήνομε έτσι δέκα περίπου ώρες. Στη συνέχεια βρέχουμε ένα τουλπάνι και το στρώνουμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο έχουμε βάλει σε μια λεκάνη για να συγκεντρώσει τον ορό. Ρίχνουμε το γιαούρτι μέσα στο τουλπάνι και το σφίγγουμε πολύ καλά σηκώνοντάς το. Το αφήνομε στο ψυγείο να στραγγίσει καλά για περίπου 5 ώρες.

Γαρίδες γιουβέτσι

30 μεγάλες γαρίδες, 1 κουταλάκι βούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, κρεμμύδι τριμμένο, 2 φλυτζανάκια άσπρο κρασί, μισό κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης, 5 μέτριες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και λιωσμένες, 2 φλυτζανάκια γραβιέρα τριμμένη.

Καθαρίζομε τις γαρίδες από τα μουστάκια, το κέλυφος και το έντερο. Τις πλένομε. Λιώνομε του βούτυρο, προσθέτομε τις γαρίδες αφού στραγγίξουν καλά, προσθέτομε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα σωτάρομε για 1 λεπτό. Προσθέτομε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και τα αφήνομε να σωταριστούν για λίγο ακόμη. Κατόπιν βάζομε τις ντομάτες και βράζομε λίγο ακόμα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Βγάζομε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος. Η σάλτσα από τις γαρίδες που έμεινε στην κατσαρόλα περίπου ένα νεροπότηρο την ρίχνομε στο σκεύος με τις γαρίδες, προσθέτομε τη γραβιέρα και αφήνομε στον φούρνο μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Συνοδεύεται το φαγητό με ρυζότο μπασμάτι ή γιασμίν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Τραμπ επιταχύνει τη λύση Ντράγκι κατά του «αργού θανάτου» της Ε.Ε.

Του Γιώργου Βύρων Δαβού * H εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αναγκάζει…

4 hours ago

Ελαιολάδο: Στα 5 ευρώ το κιλό η τιμή του παραγωγού – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων, Χ. Βλαζάκης

Στα μόλις 5 ευρώ το κιλό βρίσκεται η τιμή του ελαιόλαδου για τον παραγωγό αυτή τη στιγμή,…

4 hours ago

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο στο Κογκρέσο για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής – «Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο»

Ένα βίντεο που δείχνει μια «λευκή σφαίρα» UFO να βγαίνει από τον ωκεανό στα ανοιχτά του Κουβέιτ και βρέθηκε…

4 hours ago

Κάνουν συνέντευξη τύπου για τις “μαζικές αποχωρήσεις στελεχών” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά

Πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 στο ιστορικό καφέ "ΚΗΠΟΣ" για την…

6 hours ago

Eurostat: Νέα αρνητική πρωτιά της Ελλάδας – Πτώση 16% σημείωσε η αγροτική παραγωγή, έπεσε από την 10η θέση στην 26η της Ευρώπης

Η Ελλάδα με το ογκώδες έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο έχει πλεον απωλέσει και τα τελευταία…

7 hours ago

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι…

7 hours ago

This website uses cookies.