Ψαροκεφτέδες
1 κιλό παλαμίδες, 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 1 λεμόνι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μπαχάρι, αλάτι, 1 ματσάκι άνιθο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια ξερά, 1 κουταλάκι σούπας λάδι, τέσσερα αυγά, φρυγανιά τριμμένη, λάδι.
Καθαρίζομε τα ψάρια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό, ποσθέτομε αλάτι, κρεμμύδια, τον μισό μαϊντανό και βράζομε. Ξεψαχνίζομε το ψάρι, προσθέτομε το ψωμί μουλιασμένο στο νερό και στραγγισμένο, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, δύο αυγά, άνιθο, μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα κρεμμύδια τριμμένα και ζυμώνομε. Αφήνομε κατά μέρος μισή ώρα. Τα πλάθομε, τα αλευρώνομε, τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τηγανίζομε σε καυτό λάδι.
Ψάρια λιαστά
Σαυρίδια, σκουμπριά, κολιοί, κάνουν. Αλάτι, ρίγανη, λάδι, λεμόνι.
Καθαρίζουμε τα ψάρια, κόβομε το κεφάλι, αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά ανοίγοντάς τα στη μέση χωρίς να τα χωρίσομε στα δύο. Τοποθετούμε τα ψάρια σε σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, όχι πάνω. Τους ρίχνομε αλάτι και ρίγανη. Τα αφήνομε ξέσκεπα στο ψυγείο 2 ώρες να στεγνώσουν. Στην συνέχεια τα δένομε απ’ την ουρά σε σπάγκο και τα κρεμάμε στον ήλιο δύο μέρες. Τα σκεπάζομε με τουλπάνι μην τα ακουμπούν έντομα. Τα απλώνομε 2-3 ώρες για να στραγγίσουν. Τα βάζομε σε σακκούλες κουζίνας στην κατάψυξη. Γίνονται ψητά λαδολέμονο.