Κρεατότουρτα
Ζυμάρι: ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι μινερβίνη, ένα πακέτο αλεύρι και μαγιά μπύρας, μπύρα ποτό για να διαλύσουμε τη μαγιά, ζυμάρι μαλακό και αφράτο.
Γέμιση: Μπούτι αρνιού θα το βράσω (αλατοπιπερώσω) συν ένα ποτήρι μπύρας και μία ντομάτα ολόκληρη. Θα το βράσουμε όχι σε πολύ νερό. Μυζήθρα, τυρί για τοστ, ένα τέταρτο τριμμένη γραβιέρα, πιπέρι, μαλάκα, στάκα.
Ξεκοκαλίζουμε το αρνί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ή τα βάζουμε στρώσεις τυρερικά κρέας ή τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Φύλλο πάνω κάτω, αλείφω με αυγό και σισάμι.
Κρεατότουρτα (2)
Υλικά: Ενάμιση μπούτι αρνί ή κατσίκι, το σιγοψήνομε (λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη), μισό κιλό μαλάκα, ένα κιλό μυζήθρα, ένα τέταρτο στάκα, 300 γραμ. τυρί τοστ.
Κάνουμε φύλλο όπως σπανακόπιτας. Φύλλο – τυριά το κρέας σε ψιλά κομματάκια, τυρία 5-6 κουταλάκια ζουμάκι από το κρέας σκεπάζουμε με τυρί τοστ. Αλείφουμε με αυγό σισάμι 180-200 βαθμοί ψήσιμο (μεγάλο ταψί να μη γίνει πολύ παχιά εκτός και αν σας αρέσει να έχει πολύ γέμιση).
Κρεατότουρτα (3) παραδοσιακή
Ζυμώνουμε φύλλο με κρεατόζουμο κρέας αρνί θηλυκό. Το ξεκοκαλίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και λίγη κανέλα. Μαλάσσουμε μυζήθρα και όση μυζήθρα τόσο αθότυρο, συν μαλάκα και μερικές κουταλιές στάκα. Βάζουμε και λίγο δυόσμο. Φύλλο, τυρερικά, κρέας, τυρερικά (το κρέας στη μέση) και δυο τρία κομματάκια στακοβούτυρο, φύλλο από πάνω, δύο αυγά, αλείφουμε με σισάμι. Ψήνουμε προσέχοντας να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο. Δίνουμε σχήμα τούρτας τρουλωτή.