14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Σαλάτα Ταμπουλέ:  (υλικά για 2 άτομα) 1 πιπεριά πράσινη, 1 πιπεριά κίτρινη, 3 ντομάτες ώριμες, 2 κρεμμύδια, 250 γραμμ. κους κους,2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1-2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 λεμόνια, 3 κουταλιές ελαιόλαδο  Εκτέλεση: Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κους κους και ρίχνουμε σιγά σιγά βραστό νερό για να το μουσκέψουμε. Ύστερα από λίγο το σουρώνουμε και ανακατεύουμε καλά το κους κους με το ελαιόλαδο. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το χυμό από τα λεμόνια, το μαϊντανό και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.

Σαλάτα τόνου:

Έξι αυγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους και τοποθετώ τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Τον βάζω πάνω στα ασπράδια, τα σκεπάζω όλα τα’ αυγά να καλυφθούν καλά με μαγιονέζα. Πατάω τους κρόκους και τους  ρίχνω πάνω από την μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες , ελιές και ραπανάκια.

Σαλάτα μπρόκολα

750 γραμμ. μπρόκολα, 1 κουπ. Γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη, 1 κουτ. τσαγιού βασιλικός τριμμένος, 1 κουτ. Σούπας λάδι, 1 κουτ. τσαγιού ξύδι, αλάτι – πιπέρι.

Βράζουμε τα μπρόκολα σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα  στραγγίζουμε, τα’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και προσθέτουμε ανακατώνοντας καλά το κέτσαπ, την κάππαρη, το βασιλικό, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το λάδι. Τοποθετούμε τα μπρόκολα σε πιατέλα, περιχύνουμε με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη κάππαρη και βασιλικό από πάνω, σερβίρουμε.

Σαλάτα καβούρι

1 κονσέρβα καβούρι Chatka, 2 αβοκάντος ώριμα, 4 αγκινάρες φρέσκες, ½ ρίζα σέλινο τριμμένη σε ρεντέ χοντρό, 2 τρυφερά κλαδιά σέλινο ψιλοκομμένα,1 καρδιά μαρουλιού, 2 κουτ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι, ½ δόση μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, 1 ποτ. Του λικέρ ρούμι, ½ κουτ. τσαγιού αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι άσπρο.

Στραγγίζουμε και καθαρίζουμε το καβούρι. Βγάζουμε μπαλίτσες τη σάρκα των αβοκάντος. Καθαρίζουμε  τις αγκινάρες, τρίβουμε τις καρδιές με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε σαλατιέρα τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, απλώνουμε επάνω το καβούρι, τις αγκινάρες κομμένες στ α4, τις μπαλίτσες αβοκάντο και το  σέλινο. Προσθέτουμε στη μαγιονέζα την κρέμα, το ρούμι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Στολίζουμε με φύλλα σέλινο.

Σαλάτα με ζυμαρικό

1 πακέτο τρίχρωμες ιταλικές βίδες (pasta), 1 κονσέρβα τόνος ροζ σε νερό, 2 κουτ. σούπας κάππαρη, 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, 3 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο, 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λωρίδες, ½ δόση μαγιονέζα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλα, την κάππαρη, τ’ αγγουράκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ