Λουκανικόπιτα
Στρώνομε διπλά 3 φύλλα στο πυρέξ. Βάζομε κέτσαπ, μουστάρδα, κομμένα λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί τριμμένο, πιπεριά, ντομάτα, από πάνω τυρί του τοστ και δύο φύλλα διπλά. Χτυπάμε 3-4 αυγά και μιάμιση φλυτζάνα γάλα. Το περιχύνομε, το αφήνομε μιάμιση ώρα να τραβήξει και το φουρνίζομε.
Μελιτζάνες τυλιχτές
Παίρνω μελιτζάνες μεγάλες, τις τηγανίζω και βάζω μέσα τυρί του τοστ και ζαμπόν. Τις τυλίγω, κτυπώ μια κρέμα γάλακτος, ξύνω ντομάτα και τις ψήνω στον φούρνο.
Χαλβάς διαφορετικός
Μισό βιτάμ (125gr), 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια, 2 νεροπότηρα ζάχαρη, 5 ποτήρια νερό.
Βάζομε το βιτάμ με τα αμύγδαλα στη φωτιά να καβουριστούν. Σε λεκανίτσα διαλύομε το νερό, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, το ρίχνομε στο μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζομε, ρίχνομε ξύσμα λεμονιού και το βάζομε στην φόρμα και όταν κρυώσει το βάζομε στο ψυγείο.
Ζελέ με γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2 ζελέ (1 φράουλα, 1 κεράσι), 1 φλυτζάνα αμύγδαλα.
Διαλύομε το ζελέ όπως γράφει το κουτί. Κτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τη ζάχαρη και όταν είναι καλά χτυπημένο το ρίχνομε μέσα στο ζελέ και ανακατεύομε καλά για να ενωθούν. Ρίχνομε και τα αμύγδαλα και όλα μαζί σε μία φόρμα (τάπερ). Τα βάζομε στο ψυγείο. Όταν πήξουν ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Σουφλέ χυλοπίτες
Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου. Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ, 2 κουταλιές βούτυρο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες, κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί τοστ κομματάκια, στρώνω τις υπόλοιπες χυλοπίτες, από πάνω μπεσαμέλ, μια μικρή κρέμα γάλακτος και γραβιέρα τριμμένη.