21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παγωτό αμυγδάλου
(Ελευθερία Δαρατσάκη)
Μια κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάο, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, 2 αυγά.
Το χτυπάμε λίγο. Προσθέτομε δύο κουτιά γάλα εβαπορέ. Ανακατεύομε σε μπαιν μαρί μέχρι να πήξει. Κρυώνομε την κρέμα και προσθέτομε μισό φλυτζάνι αμύγδαλα και βανίλια. Αφήνομε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Την ξαναχτυπάμε και την γυρίζομε στην κατάψυξη

Ρεβανί (1)
Οκτώ αυγά, επτά φλιτζάνια σιμιγδάλι ή φρυγανιά, πέντε φλιτζάνια ζάχαρη, λίγο μπέικι, όψη λεμονιού. Σιρόπι: 2,5 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό.

Ρεβανί (2)
Τρία αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι βούτυρο ή ραφινέ, ένα ποτήρι πορτοκάλι, δύο ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικι. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό. Ψήσιμο μία ώρα περίπου.

Γαύρος στο ξύδι
Πρώτα αφαιρούμε το κεφάλι και την σπονδυλική στήλη και το ανοίγουμε στο μήκος. Σε ένα τάπερ τοποθετούμε τους γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε αλάτι και ξύδι. Ξύδι μέχρι να τους καλύψουμε όλους και τους αφήνουμε για 24 ώρες. Μετά πετάμε το ξύδι και τα ξαναβάζουμε, γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε σκόρδο σε ροδέλες, βασιλικό και λάδι μέχρι να καλυφθεί όλο.

Γαύροι γεμιστοί
Ετοιμάζουμε το σπανάκι (ή ότι άλλη γέμιση θέλουμε). Το τηγανίζουμε λίγο με σκόρδο. Μετά βάζουμε γαύρο από πάνω, και το κλείνουμε με γαύρο από πάνω, όλο μαζί το περνάμε στο αλεύρι, μετά από αυγό χτυπημένο και το τηγανίζουμε.

Γαύροι λεμονάτοι
Βάζουμε τους γαύρους σε στρώματα και τους καλύβουμε με χυμό λεμόνι (2-3 ώρες) και τηγανίζουμε.

Γαύρο στο αδόμπο
Το αδόμπο το ετοιμάζουμε κτυπώντας στο μίξερ ξύδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και ζαφορά. Έπειτα τοποθετούμε τους γαύρους σε ένα τάπερ και τους καλύβουμε με το αδόμπο. Τους αφήνουμε 4-5 ώρες και έπειτα τηγανίζουμε.

Γαύροι με αυγό
Τους περνάμε από αλεύερι, μετά από αυγό και μετά τηγανίζουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...