Πενάκι
Ένα πακέτο πενάκι Barrila, ένα μικρό κουτί ντοματάκια, ένα τέταρτο μπέικον, μισό κιλό τυρί ένταμ, ένα κουτάκι μανιτάρια, μία κρέμα γάλακτος.
Μακαρόνι βρασμένο – τυρί – μπέικον – μανιτάρια σάλτσα στο ένα στρώμα, επαναλαμβάνομε και πριν βάλομε το πυρέξ στον φούρνο περιχύνομε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Ψήσιμο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τυροπιτάκια εύκολα
1 φαρινάπ, 1 βιτάμ λιωμένο, 1 γιαούρτι και λίγο αλάτι.
Τα ανακατεύω όλα μαζί και γίνονται ζύμη.
Γέμιση: ένα τέταρτο τυρί άσπρο, 1 αυγό.
Παίρνω κομματάκια ζύμη σαν καρύδι, τα ανοίγω και βάζω ένα κουταλάκι γέμιση, αυγώνω, φουρνίζω.
Χυλοί για τηγάνισμα (κολοκυθάκια, μπακαλιάρος κλπ)
Δύο αυγά, 1 φλυτζάνα γάλα, ενάμιση φλυτζάνι αλεύρι, δύο κουταλάκια μπέικι, λίγο αλάτι
Τυρόπιτα
Πέντε αυγά, 1 βιτάμ 250 γρ μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, δύο κουταλάκια μπέικι, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικι, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι. Ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε.