Πουτίγκα αμυγδάλου
Τριακόσια είκοσι (320) gr αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα, δέκα αυγά, τριακόσια gr ζάχαρη, μία κουταλιά σούπας αλεύρι, όψη ενός λεμονιού, λίγο κονιάκ.
Κτυπάμε τα ασπράδια σφικτή μαρέγκα και τα αφήνομε να περιμένουν. Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και βάζουμε την όψη. Προσθέτομε εναλλάξ λίγο από το μίγμα ασπραδιών και λίγο από τα αμύγδαλα και βάζομε το μίξερ πολύ χαμηλά.
Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι και το κονιάκ.
Ψήνομε στο φούρνο όπως κέικ. Όταν κρυώσει σιροπιάζομε με καυτό σιρόπι δύο ποτήρια ζάχαρη ενάμιση ποτήρι νερό βανίλια και λίγο λεμόνι.
Όταν κρυώσει εντελώς βάζομε γλάσο σοκολάτας. Για το γλάσο χρειάζονται τρία ασπράδια αυγών, ογδόντα gr ζάχαρη κοινή, εκατόν πενήντα gr κουβερτούρα. Την κουβερτούρα λιώνομε σε μπαιν μαρί. Χτυπάμε ασπράδια με ζάχαρη σφιχτή μαρέγκα και ρίχνομε μαρέγκα από λίγη – λίγη μέσα στο μπαιν μαρί με τη σοκολάτα και ανακατεύομε
Το γλύκισμα το βάζομε σε φόρμα με τρύπα και πρέπει να θέλει τρία δάχτυλα για να γεμίσει.
Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, φρυγανιές κοπανισμένες.
Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτομε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες τους κυλάμε στη φρυγανιά μετά στο κτυπημένο αυγό ή ασπράδι μόνο και ξανά στη φρυγανιά και τηγανίζομε.
Τοματοκεφτέδες
Τρεις ντοματούλες ξυσμένες, ένα κολοκύθι, μια πατάτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι, αλεύρι, περίπου μισή φλυτζάνα, ένα κουταλάκι μπέικι.
Πλάθομε, αλευρώνομε, τηγανίζομε σε καυτό λάδι